Lengold zahvalna svojim čitaocima

Izvor: B92, 12.Okt.2011, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lengold zahvalna svojim čitaocima

Književnica Jelena Lengold izjavila je 12. oktobra na Sajmu knjiga u Frankfurtu da je veoma ponosna što je prvi pisac iz Srbije koji je dobio Evropsku nagradu za književnost, i da je zahvalna svojim čitaocima.

"Ovo je veliko priznanje i ja sam zahvalna svima koji su pročitali moju knjigu, svima koji su je prepoznali kao sebi blisku ili kao književno značajnu", kazala je Lengold u Frankfurtu.

"Nadam se da će Evropska nagrada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za književnost pomoći da se moja knjiga priča 'Vašarski mađioničar' prevede na nekoliko jezika i dođe do novih čitalaca", rekla je spisateljica, a preneo njen ekskluzivni izdavač "Arhipelag".

Lengoldova je dobila Evropsku nagradu za književnost za knjigu priča "Vašarski mađioničar".

"Arhipelag" je nedavno objavio novo izdanje romana Lengoldove - "Baltimor", a ovih dana iz štampe će, kako je najavljeno, izaći i njena knjiga pesama "Bunar teških reči", napisana dve decenije posle nastanka prethodne pesničke knjige ove autorke.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priznanje Jeleni Lengold

Izvor: RTS, 12.Okt.2011

Jelena Lengold prva je književnica iz Srbije koja je dobila Evropsku nagradu za književnost. Njena knjiga "Vašarski mađioničar" donosi priče o ljubavi i žudnji, o gradu i erotici, o svakodnevici i strasti...Dobitnik ovogodišnje Nagrade za književnost koju dodeljuje Evropska unija je književnica...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.