Zbog kašnjenja od 7 sekundi uskraćen mu je loto dobitak

Izvor: BanjalukaLive.com, 29.Jan.2015, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog kašnjenja od 7 sekundi uskraćen mu je loto dobitak

Vrhovni sud Kanade odbacio je žalbu Kanađanina Džoela Ifergana, kojem je uskraćen dobitak od 27 miliona kanadskih dolara jer je sedam sekundi nakon isteka roka kupio dobitni listić. Odlukom Vrhovnog suda okončana je sedmogodišnja pravna bitka Ifergana da dođe do dijela dobitka. Ifergan je u lokalnoj prodavnici nešto prije 21 sat 23. maja 2008. godine kupio listić za izvlačenje "Loto super sedmice". Prodavac mu je rekao da požuri i da kupi listić prije isteka roka u 21 sat. Iako je >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << na satu loto terminala stajalo 20:59 sati samo je jedan od dva listića registrovan na vrijeme. Drugi, dobitni listić, odštampan je i registrovan u kompjuteru "Loto-Kvebek" sedam sekundi nakon 21 sat. Prodavac je Iferganu rekao da je samo jedan listić registrovan na vrijeme i da li želi da kupi i drugi listić, na šta je on potvrdno odgovorio i kupio oba. Pošto mu je uskraćena polovina dobitka na džekpotu, Ifergan je tužio "Loto-Kvebek". (Agencije)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

BAKSUZ: Zbog sedam sekundi zakašnjenja, ostao bez 13,5 miliona dolara

Izvor: Kurir, 30.Jan.2015, 02:22

Džoel Ifergan iz Kvebeka kupio je dva tiketa za lutriju "Super 7" u maju 2008. nekoliko sekundi pre 21 sata, kada ističe rok za predaju tiketa za to kolo..OTAVA - Jedan Kanađanin koji je kupio tiket za lutriju sa sedam sekundi zakašnjenja, neće moći da podigne polovinu džekpota od 27 miliona dolara...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.