Zaplenjeno 20 kilograma skanka: Dilerima određen pritvor i mere zabrane

Izvor: Blic, 27.Apr.2017, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno 20 kilograma skanka: Dilerima određen pritvor i mere zabrane

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH predlog za određivanje mere pritvora i mere zabrane za lica čiji inicijali su Z.Z. i Z.I. osumnjičena za neovlašten promet droge.

Mera pritvora za osumnjičenog Z.Z. preložena je zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti uticaj na svedoke ili saučesnike, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo krivično delo ili dovršiti započeto.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Predložene mere zabrane za osumnjičenog Z.I. odnose se na zabranu napuštanja boravišta, putovanja i oduzimanje putnih isprava, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dvojica osumnjičenih uhapšeni su na području Bijeljine u okviru akcije kodnog naziva "Grin", usmerene na borbu protiv neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Akciju je 25. aprila sprovelo Tužilaštvo BiH u saradnji sa policijskim službenicima Agencije za istragu i zaštitu BiH (SIPA).

Tokom ove akcije izvršeni su pretresi, zaplenjena veća količina opojnih droga i uhapšeni su osumnjičeni.

SIPA je na području Bijeljine u ovoj akciji zaplenila oko 20 kilograma skanka.

U okviru akcije kodnog naziva "Grin", izvršen je i pretres 2 stambeno-poslovna objekta i 2 vozila.

Prilikom pretresa, pronađeno je i privremeno oduzeto 50 plastičnih vreća skanka različite mase, 5  manjih boca kanabis ulja, više metaka različitog kalibra, jedno manje pakovanje heroina, jedna pvc vrećica sa više od 50 semenki kanabisa i 2 mobilna telefona sa dve SIM kartice.

SIPA je saopštila da će se pronađeni predmeti i tragovi koristiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.