Izvor: Blic, 12.Sep.2016, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za njih kilometri nisu prepreka: Četvorica braće preplivala Savu od Orašja do Brčkog

Braća Draško i Njegoš Đurić, Vedran Petović i Aleksandar Tutić iz Brčkog preplivali su danas Savu od Orašja do Brčkog. Maršutu dugu 33 kilometra ovi entuzijasti preplivali su za desetak sati.

Vidno iscrpljeni po dolasku na obalu večaras su izjavili da su sretni i zadovoljni jer su uspeli u ovom nesvakidašnjem plivačkom poduhvatu.

- Bilo je naporno, ali i divno. Plivali smo 33 kilometra u čast isto toliko godina ovozemaljskog Hristovog života i uz blagoslov >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oca, Nebojše Draškića, iz Brčkog – rekao je Aleksandar Tutić.

Njegoš Đurić kaže da on i njegovi drugari na ovaj način žele doprineti izboru načina da se pobegne od svih negativnih uticaja današnjice.

Braća Đurići, Aleksandar Tutić, Vedran Petrović sa nekolicinom entuzijasta poznati su u Brčkom po tome što gotovo svakodnevno plivaju Savom i zimi, na veoma niskim temparaturama i svake godine učestvuju na Bogojavljenskom plivanju.

Brčanski plivači i danas su imali podršku Kajak-kanu klub „Zaveslaj“ i Ronilački klub „Nemo“ iz Brčkog.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.