Vulin: Srbija će se štititi

Izvor: Cafe.ba, 17.Okt.2015, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Srbija će se štititi

- Srbija će pratiti šta se dešava na svim granicama u vezi sa migrantima i koristiće pravo da se zaštiti - rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin.

On je naveo da je situacija na granici Srbije sa Hrvatskom normalna i da migranti ulaze u tu zemlju na svim zvaničnim prelazima.

"Ne znamo kakvi su planovi drugih država, pažljivo pratimo situaciju, migranti prelaze u Hrvatsku na svim zvaničnim prelazima", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << je Vulin.

Vulin je ponovio novinarima u Jagodini da Srbija neće biti sabirni centar, u kojem će se sakupljati migranti iz cijelog Bliskog istoka.

Navodeći da se danas u Preševu očekuje oko 3.000 izbjeglica, Vulin je rekao da će svako ko bude na prostoru Srbije biti zbrinut i medicinski zaštićen i neće ostati gladan, prenijeli su beogradski mediji.

"Srbija nije koncentracioni logor i neće biti. Srbija neće zatvarati granice, radićemo u svom interesu, pa ćemo videti šta će se dešavati", rekao je Vulin, koji je, povodom Svjetskog dana siromaštva, posjetio socijalno ugroženu porodicu Grbić u Jagodini.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.