Vozači, OPREZ: Voda na putevima u BiH, magla u kotlinama

Izvor: Blic, 23.Okt.2017, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozači, OPREZ: Voda na putevima u BiH, magla u kotlinama

Na putevima u RS i FBiH ovog jutra kolovozi su mokri i klizavi zbog kiše koja je padala tokom noći ili ponegde još pada, a iz Auto-moto saveza /AMS/ RS vozačima skreću pažnju i na vodu koja se zadržava na kolovozu zbog povremeno jačih pljuskova.

Zbog magle i niske oblačnosti vidljivost je mestimično smanjena u kotlinama i uz rečne tokove, kao i u višim, planinskim predelima.

Na deonicama koje prolaze kroz useke i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i kamenja na kolovoz, dok ponegde, zbog jakog vetra, može biti i granja ili srušenih stabala na kolovozu.

Vozačima iz AMS savetuju maksimalno opreznu i sporiju vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Kraći zastoji ili obustave saobraćaja, mogu se očekivati na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, a saobraćaj reguliše privremeno postavljena saobraćajna signalizacija.

Radovi su u toku na deonici magistralnog puta Vijaka jedan-Derventa, na lokalitetu Donji Smrtići, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

U tunelu Kalovita Brda, na deonici magistralnog puta Ljubogošta-Pale, saobraćaj je zbog sanacionih radova potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na deonici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice , u ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini.

Putnička vozila preusmeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U toku su radovi na deonici magistralnog puta Lončari-Brčko distrikt i Brčko distrikt-Donja Bukovica, zbog čega je usporeno saobraćanje.

U prvoj fazi, do 31. oktobra nema značajnih izmena režima saobraćaja jer se radovi ne izvode na magistralnom putu, pa je saobraćaj samo usporen.

U toku su radovi na deonici magistralnog puta u gradskoj zoni Nevesenja, od 7 do 17. časova, zbog čega je izmenjen režim saobraćaja sa postavljenom privremenom signalizacijom.

S ciljem bezbednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Johovac".

Puštanjem u saobraćaj dela deonice auto-puta Banjaluka-Prnjavor, Mahovljanska petlja stavljena je u funkciju. Na deonici magistralnog puta Klašnice jedan - Prnjavor u Drugovićima na snazi je poseban režim saobraćaja i postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

Naplatne stanice u Laktašima i Drugovićima nisu završene i neće biti u funkciji do završetka kompletne deonice auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Brod-Odžak u mestu Klakari Gornji, saobraćaj se obustavlja u vremenu od 8 do 16 časova, tako da 30 minuta traju obustave, a 15 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog deminiranja terena na deminerskom radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13, na magistralnom putu Brod-Odžak od 8 do 18 časova saobraćaj se odvija tako da 30 minuta traju obustave, a 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na deonici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mestu Dub dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju od pet do 15 minuta u periodu od 9 do 10 i od 14 do 17 časova.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare u toku su radovi na sanaciji klizišta zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mestu Ljubačevo i deonici Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom saobraćajnom trakom naizmenično.

Na deonici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.