Izvor: BanjalukaLive.com, 31.Jan.2013, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volgograd će se šest dana godišnje zvati Staljingrad

Gradski oci Volgograda izglasali su danas, povodom 70. godišnjice poraza nacista u bici za Staljingrad, najvećoj u Drugom svjetskom ratu, prijedlog da tokom šest dana u godini grad nosi "ratno" ime. U slavu velike pobjede u jednoj od najvećih bitaka u istoriji ratovanja u kojoj je tokom 200 dana učestvovalo više od 2,5 miliona vojnika sa oko 20.000 topova, 2.000 tenkova i 2.000 aviona, zvaničnici su odlučili da grad nosi ime Staljingrad tokom šest komemorativnih dana, uključujući i 2. februara kada su se nacističke snage predale Crvenoj armiji i 9. maja na Dan pobjede, prenose agencije. Odluka Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/globus/volgograd-ce-se-sest-dana-godisnje-zvati-staljingrad.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RATNO IME: Volgograd 6 dana godišnje Staljingrad!

Izvor: Kurir, 31.Jan.2013

Volgograd će u subotu biti domaćin velike svečanosti povodom 70 godina od kada su, 2. februara 1943. godine, nacističke snage predvođene feldmaršalom Fridrihom fon Paulusom predale sovjetima..VOLGOGRAD - Gradski oci Volgograda izglasali su danas, povodom 70. godišnjice poraza nacista u bici za...

Nastavak na Kurir...

Volgograd će biti preimenovan u Staljingrad

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2013

MOSKVA - Grad na jugu Rusije, koji je Crvena armija odbranila od nacističih snaga u ključnoj bici u Drugom svjetskom ratu, biće ponovo preimenovan u Staljingrad, barem tokom dana obilježavanja pobjede, saopštile su u četvrtak regionalne vlasti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.