Vlada Srpske uputila prijedlog za upotrebu kanabisa

Izvor: BanjalukaLive.com, 03.Nov.2015, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srpske uputila prijedlog za upotrebu kanabisa

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske uputilo je Savjetu ministara BiH, Ministarstvu civilnih poslova BiH, Ministarstvu bezbjednosti BiH, kao i Komisiji za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga BiH prijedlog za stvaranje zakonske mogućnosti da se sintetski kanabinoidi u BiH koriste kao lijek u humanoj medicini. Iz Ministarstva zdravlja saopšteno je da je konačna odluka o uvođenju farmaceutskih preparata na bazi konoplje u terapijske svrhe u nadležnosti navedenih institucija >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << i tijela na nivou BiH. Inicijative za ovaj prijedlog došle su od udruženja građana oboljelih od multiple skleroze, prenosi "ATV". Ministarstvo je nakon toga zatražilo od Komore i Društva doktora medicine Republike Srpske, kao i Univerzitetskog kliničkog centra, da obave stručne konsultacije i razmotre potrebu uvođenja kanabisa u terapiju određenih oboljenja. "Komisija koju je imenovao Univerzitetski klinički centar, zaključila je da je opravdano razmotriti uvođenje doziranih farmaceutskih oblika na bazi sintetskih kanabinoida u terapijsku primjenu za strogo definisane indikacije", navode u Ministarstvu zdravlja.

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo zdravlja Republike Srpske - predlog za upotrebu kanabisa u medicinske svrhe

Izvor: Vostok.rs, 03.Nov.2015

03.11.2015. -..Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske uputilo je Savetu ministara državne zajednice BiH, Ministarstvu civilnih poslova, Ministarstvu bezbednosti, kao i Komisiji za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga predlog za stvaranje zakonske mogućnosti da se sintetski kanabinoidi...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.