Vijesti Ummeta locirane u Džordžiji

Izvor: BanjalukaLive.com, 16.Nov.2015, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vijesti Ummeta locirane u Džordžiji

Portal Vijesti Ummeta, koji podržava "Islamsku državu", lociran je na prostoru Džordžije u SAD, izjavio je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić. „Danas smo ustanovili da se radi o portalu smještenom na prostoru SAD. Sada slijedi saradnja sa institucijama SAD kako bi se identifikovalo gdje i na kom mjestu se nalazi taj portal. Prije nekoliko dana za sličan portal smo ustanovili da je sjedište na prostoru Švajcarske, a prema informacijama sa kojima raspolažemo portal Vijesti Ummeta lociran >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << je na prostoru Džordžije u SAD", naglasio je Mektić u izjavi za "Nezavisne novine". Mektić je rekao da je prijetnja građanima BiH koju je juče objavio islamistički blog Vijesti Ummeta direktna prijetnja bezbjednosnim agencijama BiH. Dodao je da je danas za predstavnicima francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova razgovarao i o toj temi, kako locirati islamističke portale, kako ih locirati, ukinuti i zabraniti njihov rad. Mektić boravi u Parizu gdje je prisustvovao sastanku sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske. "Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske danas su nam prezentovali način na koji se bore protiv terorizma, posebno kada je u pitanju vanredna situacija, kao što je ova u kojoj se sada Pariz nalazi i razgovarali o zakonskom okviru za borbu protiv terorizma", izjavio je Mektić.

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Mektić: Sedište bloga "Vijesti ummeta" u Americi

Izvor: Blic, 16.Nov.2015

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je večeras da je sedište islamističkog bloga "Vijesti umeta", sa kojeg je upućena pretnja građanima BiH, na teritoriji SAD, u Džordžiji..."Ustanovili smo danas da je reč o portalu smeštenom u DŽordžiji na prostoru SAD. Sada sledi saradnja sa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.