(VIDEO) Usvojen rebalans budžeta RS

Izvor: BanjalukaLive.com, 15.Jul.2014, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) Usvojen rebalans budžeta RS

Narodna skupština usvojila je, po hitnom postupku, rebalans budžeta Republike Srpske za ovu godinu u iznosu od 2,156 milijardi KM. Planirani budžetski prihodi iznose 1,514 milijardi KM i manji su za 24,9 miliona KM, dok je planirani budžetski deficit 96,4 miliona KM. Na posebnoj sjednici po hitnom postupku usvojene su i izmjene Zakona o izvršenju budžeta za ovu godinu kojim se uređuje način izvršenja rebalansa budžeta Srpske. Poslanici su usvojili izmjenu odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za ovu godinu kojom se odobrava zaduživanje u maksimalnom iznosu do 372 miliona KM. Ovom odlukom mijenja se iznos zaduženja u skladu sa prilivima sredstava predviđenim rebalansom budžeta za ovu godinu. Po hitnom postupku usvojen je i Zakon o platama i naknadama sudija i tužilaca u Srpskoj kojim se uređuje da najniža plata sudija i tužilaca iznosi 2.400 KM, a najviša 4.400 KM. Narodna skupština Republike Srpske usvojila je i izmjene i dopune Zakona o fiskalnim kasama kojim će se stvoriti povoljniji privredni ambijent i smanjiti troškovi poslovanja poreskih obveznika. {flvremote}http://parh.rtrs.tv/arhiva/2014/07/15/15_07_2014_dnevnik_2_5uele_live_53k.flv{/flvremote} (RTRS)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bijeljina rebalansom „krpi minus“ od 4,5 miliona KM

Izvor: Capital.ba, 15.Jul.2014

BIJELJINA, Skupština grada Bijeljina usvojila je danas Nacrt rebalansa budžeta za 2014. godinu, jer su poplave u maju i junu smanjile priliv sredstava od oko 3,2 miliona maraka, stvorile dodatne ..

Nastavak na Capital.ba...

Maksimalan iznos za dugoročno zaduživanje

Izvor: Capital.ba, 15.Jul.2014

BANJALUKA, Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je danas prijedlog odluke o izmjeni odluke o dugoročnom zaduživanju Srpske u ovoj godini kojom se odobrava dugoročno zaduživanje u maksimalnom iznosu do 372.000.000 ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.