VIDEO: PLJUSAK, PIJAVICE, GRAD Nevrijeme u Hrvatskoj spojilo nebo sa zemljom

Izvor: Cafe.ba, 30.Jul.2014, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: PLJUSAK, PIJAVICE, GRAD Nevrijeme u Hrvatskoj spojilo nebo sa zemljom

Jako nevrijeme koje je zahvatilo Hrvatsku, uglavnom primorje, ne prestaje ni danas i ciklon se sa područja Kvarnera sa obilnom kišom grmljavinom i ''pijavicama'' premiješta prema unutrašnjosti i jugu zemlje.

Na ostrvima sjevernog Jadrana ponegdje je palo preko 50 litara kiše po kvadratnom metru. Za 24 sata na Silbi je palo 217,5 litara kiše, a na Istu čak 294 litre, što je rekordna količina padavina u jednom danu za to područje u julu.

Na Zadarskom području >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakom kišom i olujnim jugom, “spojilo” je nebo sa zemljom, gradske ulice i trgovi za svega nekoliko minuta pretvorili su se u vodopade i jezera, piše Antena Zadar.

Neke ulice su potpuno poplavljene, a vatrogasci imaju pune ruke posla u ispumpavanju vode iz poplavljenih prostorija, posebno na zadarskim ostrvima, a najgore je na Viru, Pagu...

Jutros je Jadrolinijin brod ‘’Prizna’’ u Pašmanskom kanalu spasio brodić pod slovenačkom zastavom, koji je nekontrolirano plutao nošen olujnim vjetrom, i uspješno je odvezen u luku Biograd.

Obilne padavine ali i nevrijeme u Hrvatskoj danas očekuju i u Dalmaciji, javlja Crometeo, i podsjeća da je Državni Hidro-meteorološki zavod izdao visok stepen upozorenja za cijelu zemlje.

Za dio zemlje, Riječko i Dubrovačko područje, proglašen je crveni, najveći stepen upozorenja na ekstremne vremenske prilike, gdje se očekuju grmljavinska nevremena i velike količine padavina, kao i jak vjetar.Za dio zemlje, Riječko i Dubrovačko područje, proglašen je crveni, najveći stepen upozorenja na ekstremne vremenske prilike, gdje se očekuju grmljavinska nevremena i velike količine padavina, kao i jak vjetar.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.