Izvor: BanjalukaLive.com, 05.Jun.2013, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojena odluka o JMB

Savjet ministara BiH donio je Privremenu odluku o utvrđivanju registracionih područja za određivanje jedinstvenih matičnih brojeva u BiH. Odlukom se želi privremeno omogućiti izdavanje jedinstvenih matičnih brojeva građana i upis novorođenčadi u knjige rođenih te izdavanje ličnih i drugih dokumenata. Odluka stupa na snagu danom donošenja, a konačno rješenje biće doneseno u Parlamentarnoj skupštini BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH. Ova privremena odluka ne prejudicira rješenje u budućem zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o jedinstvenom matičnom broju u BiH i primjenjivaće se najduže 180 dana od dana donošenja. Pred zgradom institucija BiH danas se okupilo stotinak građana Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/aktuelnosti/usvojena-odluka-o-jmb.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BiH:Doneta privremena odluka o JMBG

Izvor: B92, 05.Jun.2013

Sarajevo -- Savet ministara BiH doneo privremenu odluku koja će omogućiti da novorođenčad u BiH dobiju jedinstveni matični broj...Protest nekoliko desetina građana ispred zgrade zajedničkih institucija BiH urodio je plodom. Odluka Saveta ministara BiH stupa na snagu danas, a konačno rešenje...

Nastavak na B92...

Sredoje Nović: Djeca bila igračka u rukama političara

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jun.2013, 08:44

Sredoje Nović, ministar civilnih poslova BiH, u intervjuu za "Nezavisne", neposredno nakon završetka sjednice Vijeća ministara, na kojoj je donesena privremena odluka o izdavanju jedinstvenih matičnih brojeva (JMB) za novorođenčad, kaže da je istinski zadovoljan "što je riješena duboka agonija".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.