Usvojena Deklaracija o genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima

Izvor: BanjalukaLive.com, 22.Okt.2015, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojena Deklaracija o genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas Deklaraciju o genocidu Nezavisne Države Hrvatske nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom Drugog svjetskog rata. Za deklaraciju je glasalo 71 poslanik koliko je i bilo prisutnih, dok predstavnici koalicije domovina nisu prisustvovali glasanju. Zločin genocida NDH po svojim razmjerama ravan je holokaustu, koji je nacistička Njemačka izvršila nad Jevrejima, rekao je predlagač Deklaracije poslanik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić. Poslanici >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << su izrazili jedinstven stav da zločin NDH ne smije biti zaboravljen, prenosi Srna. Usvojen je i Prijedlog zakona o porezu na nepokretnosti kojim se uvodi jedinstvena poreska stopa na nepokretnostio od 0,20 odsto. Nastavak sedme redovne sjednice biće u utorak, 27.oktobra, u deset časova.

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Zagreb da obešteti žrtve NDH

Izvor: Večernje novosti, 22.Okt.2015

Narodna skupština Srpske usvojila je danas Deklaraciju o osudi genocida Nezavisne Države Hrvatske nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom Drugog svetskog rata. Od Hrvatske se traži da prihvati istorijsku i svaku drugu odgovornost za genocid NDH, a od Zagreba da utvrdi i u razumnom roku isplati odštetu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.