Unčanin: Očekujem još bolje partije do lige

Izvor: Blic, 01.Sep.2017, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unčanin: Očekujem još bolje partije do lige

Premijeru pred svojim navijačima rukometaši Borac M:tela su ukrasili pobedom nad beogradskom Crvenom zvezdom – 27:26.

Banjalučani će u novu sezonu ući oslonjeni isključivo na domaće mlade snage, koje su pokazale da će rivale nastojati lomiti sa puno trčanja i brzom igrom.

Protiv Beograđana su pokazali i neke slabosti koje su posledica nedostatka iskustva, ali su u šestoj kontrolnoj utakmici protiv renomirang rivala ostvarili drugu pobedu u pripremnom periodu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Trener Bojan Unčanin će imati dovoljno vremena da greške otkloni do starta prvenstva BiH.

- Imali smo slične situacije i u ranijim mečevima da igramo sa oscilacijama i to ćemo nastojati da smanjimo. Ipak, momci su greške i loše minute nadoknadili borbenošću. Mogli smo meč i ranije rešiti jer smo u nekoliko navrata imali plus dva i loptu, ali smo dali šansu Zvezdi da se vrati. Bila je ovo provera kakva nam je trebala da bi uvideli nedostatke i ispravljali ih. U odnosu na prošlu sezonu nemamo iskusnijih igrača koji će preuzeti odgovornost. Međutim videli ste da to nadoknađujemo trčanjem i brzom igrom. Napredak je primetan , napredujemo iz utakmice u utakmicu i sigurno da možemo igrati još kvalitetnije. Imamo širinu u igračkom kadru, mogućnost da držimo jači ritam i svaki igrač radom može da se izbori za mesto u timu. Od mojih rukometaša očekujem borbenost jer se zna da Borac u svakom meču mora da ide na pobedu – rekao je Unčanin.

Srđan Mijatović je sa osam golova bio najefikasniji igrač a posebno je zadovoljan zbog velike posete

- Drago mi je zbog moje partije. ali više zbog pobede koja je plod igre čitave ekipe. Bila je ovo prava provera za nas, igralo se kao da je za bodove. Ono što nas raduje je da igramo sve bolje. Na sve to i odlična poseta i nadam se da ćemo je imati i prvenstvu BiH – rekao je Mijatović

Naredni kontrolni meč Borac igra u subotu od 16 časova protiv šampiona Izraela Hapoel Rišona, dok će 9. septembra rival najverovatnije biti Derventa.

Komnenoviću slomljena ruka

Desni bek rukometnog kluba Borac M:tel Marko Komnenović polomio je ruku u susretu sa Crvenom zvezdom.

Nakon duela sa Bojanom Palevićem usledio je nezgodan pad i teška povreda. Pomenuti rukometaš će tako propusti najmanje šest narednih utakmica. Njegov izostanak će svakako da bude hendikep za ekipu trenera Bojana Unčanina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.