Uhapšeni u akciji “Lipstik” pred sudom: Zgrnuli miilone od prodaje seksualnih usluga u Sarajevu

Izvor: Blic, 13.Jun.2016, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni u akciji “Lipstik” pred sudom: Zgrnuli miilone od prodaje seksualnih usluga u Sarajevu

U Kantonalnom sudu u Sarajevu počelo je suđenje za četvero uhapšenih u akciji “Lipstick” optuženim za navođenje na prostituciju, pranje novca, pokušaj silovanja, telesne povreda, te nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije.

Tužilac Senad Osmić pročitao je optužnicu kojom se optuženi Samir Kurtović tereti da je od 2004. pa do hapšenja u oktobru 2015. godine organizirao i rukovodio prostitucijom na području Kantona Sarajevo, prenosi Faktor.ba.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
U tom periodu seksualne usluge u njegovoj organizaciji pružalo je više od 28 devojaka od kojih su, najmanje dve bile maloletne. Na taj način, prema optužnici, stekao je 1.793.000,00 KM.

Novac od prostitucije “prao” kroz uzgoj domaćih životinja

Deo zarađenog novca stavljao je u legalne tokove, između ostalog i tako što je ulagao u razvoj stada domaćih životinja te tako „prao“ novac.

Kurtović se tereti i da je 29. decembra 2006. godine pokušao silovati tada 16-godišnju S.B., kojoj je naneo lakšu telesnu povredu, a u dva navrata je kod njega nađena i nelegalna bojeva municija.

Caca bila glavna madam: Vrbovala devojke

Melisa Šehović, zvana Ceca, optužena je da je u dogovoru s Kurtovićem pružala seksualne usluge, te zajedno sa njim organizirala druge devojke radi pružanja seksualnih usluga na području Kantona Sarajevo.

Cena seksualnih usluga, prema optužnici je iznosila najmanje 200 maraka, od čega je 100 Kurtović zadržavao za sebe.

Policajac im bio saradnik, plaćao prositutke i do 350 KM

Nemanja Janković, policajac PU Ilidža se tereti da nije prijavio Kurtovića, kao i da je za sebe i prijatelja iskoristio usluge Kurtovićevih prostitutki, koje je platio 350 maraka.

Omeru Nargaliću na teret se stavlja nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uhapšeni u akciji “Lipstik” pred sudom: Zgrnuli milione od prodaje seksualnih usluga u Sarajevu

Izvor: Blic, 13.Jun.2016

U Kantonalnom sudu u Sarajevu počelo je suđenje za četvero uhapšenih u akciji “Lipstick” optuženim za navođenje na prostituciju, pranje novca, pokušaj silovanja, telesne povreda, te nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije...Tužilac Senad Osmić pročitao je optužnicu kojom se...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.