Ubio bračni par, pa sebe

Izvor: Blic, 25.Avg.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubio bračni par, pa sebe

BRČKO - Mustafa Glođić (53) iz naselja Ograđenovac kod Brčkog, iz lovačke puške ubio je bračni par Zohorović - Izeta i njegovu pet godina mlađu suprugu Fikretu (50) ispred njihove kuće, a zatim je izvršio samoubistvo.

Iza Zohorovića ostalo je troje dece. Najstarija kćerka je udata, druga ima 16, a treća ide u četvrti razred osnovne škole u Ograđenovcu. Stravičan zločin desio se u subotu ujutro nešto posle sedam časova.

Nakon ubistva Zohorovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mustafa je nedaleko odatle počinio samoubistvo. Po rečima Mustafinog brata Sulje, koji je prvi došao do mesta zločina i u dvorištu zatekao ubijene supružnike, njegov brat je bio u odličnim odnosima sa žrtvama.

- Zazvonio je telefon, javila se supruga i počela da zapomaže. Potrčao sam prema Izetovoj i Fikretinoj kući i našao ih kako leže bez znakova života. Policiji je već neko javio za ubistvo - prepričava Suljo prve minute nakon ubistva.

On ne zna za motive ovog strašnog zločina. Zna da se njegov brat, koji je živeo sam, odlično slagao sa Zohorovićima, čak je, kako ističe, „sa Izetom bio prisniji" nego s njim.

- Nisu imali nikakvih nesuglasica. Tek sam juče saznao da je Mustafa imao određenih psihičkih problema. Juče ujutro naišao je kraj moje kuće i rekao da se ne oseća dobro i da ide kod lekara. Po povratku je ponovo svratio i rekao je da mora ići kod neuropsihijatra. Ništa nisam primetio neobično kod njega. Jedino što znam jeste da je godinama pio lekove protiv čira na želucu - kaže Suljo, koji živi u Austriji.

U Austriji je ceo rat proveo i Mustafa, tamo su mu supruga sa troje dece, tako da nema reči o postratnom sindromu. Dva sata pošto se desio do sada nezapamćeni zločin u ovom malom selu, iz Brčkog je u Ograđenovac stigao Izetov brat Rešid, koji zamera lekarima što ništa nisu preduzeli da se Mustafa smesti na bolničko lečenje.

- Znalo se da je Mustafa imao teškoća sa zdravljem. Da su lekari bili savesniji, danas bi moji brat i snaha bili živi. Valjda bi mu i policija u tom slučaju oduzela pušku, ali sve je sada uzalud - kroz suze govori Rešid dok prima saučešće komšija.

I komšije su zaprepašćene zločinom za koji nemaju objašnjenja. Sve se desilo iznenada tako da niko ne zna prave motive ovog strašnog događaja koji je uznemirio stanovnike Ograđenovca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.