Izvor: Blic, 06.Feb.2017, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPRKOS REDUKCIJAMA Porodica iz Sarajeva dobila račun za vodu u iznosu od 1.180 KM

Redukcije vode u Sarajevu postale su svakodnevnica s kojom građani žive. Bez obzira na to što u nekim delovima Sarajeva vode više nema nego što ima, iz preduzeća Vodovod i kanalizacija redovno stižu računi u kojima je naplaćen i vazduh koji pokreće vodomer kada voda dođe.

Najbolje to primete stanari koji imaju svoje vodomere. Porodica Graho bila je neugodno iznenađena kada je nakon računa za novembar koji je iznosio 21,55 KM i decembar - 30,25 KM, stigao januarski račun >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << s iznosom od 1.179 KM.

- Poslali su račun koji je nenormalan kada pogledate prethodne račune. To je skoro 600 kubika vode. Kada sam se raspitala prijatelji su mi rekli da je to mesečna potrošnja autopraonice - rekla je Lejla Graho za Al Džaziru.

Mislila je da je greška pa je otišla u Centar za potrošače ViK, odatle su je poslali na Odeljenje za reklamaciju gde su joj rekli kako je "potrošila toliko vode" i da može platiti račun u ratama.

Na pitanje Al Džazire kazali su kako su računi interna stvar potrošača i ViK. Iako je utvrđeno da je vodomer pokvaren to neće promeniti stvar jer je prema odluci Kantona Sarajevo za vodomer zadužen vlasnik stana/kuće/objekta.

Prema izjavama prodavača vodomera, ovaj uređaj ima garanciju godinu dana i ne možete golim okom utvrditi kvar već je potrebno odneti u laboratoriju gde se ispituje.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sarajevo: Račun za vodu od 600 eura

Izvor: SandzakPress.net, 06.Feb.2017

Sarajevo – Višegodišnjem problemu opskrbe vodom Sarajeva ne nazire se kraj. Redukcije su svakodnevne, a, prema najavama, tako će i ostati. Uprkos svemu, građani su prinuđeni dokazivati da nisu potrošili astronomske količine vode zbog računa koji mjesečno premašuju i visinu prosječne plaće...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.