U Trebinju nova zanimanja za srednjoškolce, a evo i koja

Izvor: Blic, 03.Mar.2017, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Trebinju nova zanimanja za srednjoškolce, a evo i koja

Budući trebinjski srednjoškolci u 2017/2018. godini moći će da upišu nova zanimanja koja su atraktivna za tržište.

Tehnička škola uputila je Ministarstvu prosvete i kulture Republike Srpske predlog za upis zanimanja tehničar logistike i špedicije u okviru Saobraćajne struke.

Centar srednjih škola u narednoj školskoj godini iskazao je potrebu za novim zanimanjem - tehničar hortikulture, a nakon tri godine pauze, zbog velikog interesovanja učenika, planirano >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je i da ponovo bude formirano odeljenje medicinskih tehničara.

Gimnazija "Jovan Dučić" u narednoj školskoj godini ponudiće upis u opšti smer, jer, kako kažu u ovoj školi, nije bilo dovoljno zainteresovanih za matematički smer, koji je trebalo da bude otvoren pre nekoliko godina.

Prosvetni radnici smatraju da će nova zanimanja biti interesantna za učenike, ali i za tržište rada.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.