U Mrkonjić Gradu i Foči POŽAR STIGAO DO KUĆA, jak i vruć vetar širi vatrenu stihiju

Izvor: Blic, 11.Avg.2017, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Mrkonjić Gradu i Foči POŽAR STIGAO DO KUĆA, jak i vruć vetar širi vatrenu stihiju

Požar je danas ugrozio objekte u selu Podgorija u blizini Mrkonjić Grada, od kojih su neki izgoreli, a vatra bukti i na području Foče gde je otežano gašenje zbog vetra.

- Vatra je stigla do kuća. Izgoreli su pomoćni objekti u nekoliko domaćinstava. Čekaju se cisterne s vodom koje su već bile tu - javlja N1.

Vatrogasci, policija i meštani pokušavaju da lokalizuju požar u Handićima, na oko 3 kilometra od Foče, koji se brzo širi i preti da ugrozi kuće i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pomoćne objekte.

U Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Foča, koja je angažovala dve kamion-cisterne i jedno malo vozilo je rečeno da gore livade i stogovi sena, voćnjaci, šuma i rastinje, a da širenju vatre pogoduje jak i vruć vetar.

Fočanskim vatrogascima u pomoć su pritekle kolege iz susedne opštine Foča-Ustikolina u FBiH, pripadnici policije i vatrogasna služba Kazneno-popravnog zavoda, potvrđeno je u Policijskoj upravi Foča.

Požar je krenuo od magistrale Foča-Goražde, i to na delu ispod magistrale prema reci Drini, a vetar ga je preneo preko magistrale.

U opasnosti je bio i privredni objekat "Boletus", koji se bavi otkupom i preradom voća i šumskih plodova, a koji se nalazi na samoj magistrali.

Objekat je odbranjen, ali se vatra brzo širi uz brdo, preteći kućama u gornjem delu sela.

Zbog požara je 20-tak minuta bio obustavljen saobraćaj na putu Foča-Goražde, ali je nakon što je vatra odbijena od magistrale, ponovo uspostavljen.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Mrkonjić Gradu POŽAR STIGAO DO KUĆA, u Foči odbranjeno 20 domaćinstava

Izvor: Blic, 11.Avg.2017

Požar je danas ugrozio objekte u selu Podgorija u blizini Mrkonjić Grada, od kojih su neki izgoreli, a vatra je pretila i kućama na području Foče...- Vatra je stigla do kuća. Izgoreli su pomoćni objekti u nekoliko domaćinstava. Čekaju se cisterne s vodom koje su već bile tu - javlja N1...Požar...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.