Izvor: Blic, 29.Jan.2018, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Italiji uhapšen džihadista koji je ratovao u odredu EL MUDŽAHEDIN u BiH

U antiterorističkoj operaciji italijanskih specijalnih snaga u Komu uhapšen je Egipćanin Fajek Šebl Ahmed Sajed. Tamošnji mediji nazivaju ga veteranom džihada i navode da se borio na strani Al Kaide, u odredu El mudžahedin u BiH. Sajed je regrutovao čitave porodice za odlazak na strana ratišta.

Povezanost Egipćana bliskih Muslimanskom bratstvu potvrđuju i stručnjaci, koji ističu da je posebno primetna njihova veza prema Italiji.

Regrutovao je pristalice za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odlazak na strana ratišta, u Italiji je još poznatiji kao strani borac - Fajek Šebl Ahmed Sajed bio je mnogim islamistima karta za ulazak u Italiju.

Uz sve to, izdavanje naloga za hapšenje njegovog 24-godišnjeg sina Sagea, rasvetlilo je važan aspekt italijanskog džihadizma, piše italijanski Mondo, a prenosi RTRS.

Zapanjujuća je, navodi se, upravo radikalizacija čitavih porodica.

- Iako su mnogi strani borci umrli i zarobljeni u Iraku ili Siriji, od hiljadu do pet hiljada stranih boraca vratilo se na naš kontinent, odnosno u Evropu. U Italiji broj povrataka je niži, negde oko 10 - navodi Mondo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.