Turska: Eksplodirao automobil bomba, ima mrtvih

Izvor: BanjalukaLive.com, 26.Jul.2015, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Eksplodirao automobil bomba, ima mrtvih

Dva turska vojnika su poginula, a četvorica ranjena u napadu automobila bombe na njihov konvoj na jugoistoku Turske gdje uglavnom žive Kurdi. Automobil bomba je eksplodirao dok su vojnici putovali prema okrugu Lice u pokrajini Sijarbakir, kazao je on, dodajući da je pokrenuta operacija velikih razmjera da se pronadju počinioci. Napad je uslijedio pošto je pobunjnička grupa Kurdistanske radničke partije (PKK) zaprijetila da više neće poštovati primirje, jer je Turska bombardovala njihove >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << položaje u sjevernom Iraku, prenosi AFP. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, koji se dogodio ubrzo pošto je Turska juče izvršila više vazdušnih napada na uporišta pobunjeničke grupe Radnuičke partije Kurdistana na sjeveru Iraka. Ranička partija Kurdistana je vazdušne udare turske vojske okvalifikovala kao "agresiju" i ocijenila da je prekršen dogovor o prekidu vatre, koji je postigla sa Turskom u martu 2013. godine. (Agencije, foto: YAYimages)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Dva turska vojnika ubijena u napadu autobombom

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jul.2015

ANKARA - Dva turska vojnika su poginula, a četvorica ranjena u napadu autobombe na konvoj na jugoistoku Turske, gdje većinom žive Kurdi...Autobomba je eksplodirala dok su vojnici putovali prema okrugu Lice u pokrajini Sijarbakir, rekao je lokalni guverner i dodao da je pokrenuta operacija velikih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.