Turci grade prvu geotermalnu elektranu u Hrvatskoj, projekat vrijedan 30 miliona eura

Izvor: Cafe.ba, 10.Mar.2015, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci grade prvu geotermalnu elektranu u Hrvatskoj, projekat vrijedan 30 miliona eura

- Predsjednik Upravnog odbora MB Holdinga Muharrem Bulut izjavio je da će ovo kompanija graditi prvu geotermalnu elektranu u Hrvatskoj, snage deset megavata

Predsjednik Upravnog odbora MB Holdinga Muharrem Bulut izjavio je da će ovo kompanija graditi prvu geotermalnu elektranu u Hrvatskoj, snage deset megavata, prenosi Anadolu Agency (AA).

Radi se o projektu vrijednom 30 miliona eura.

Balat, koji predsjedava i Međunarodnom geotermalnom energetskom unijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << u razgovoru za AA je kazao kako je plan da elektrana u Hrvatskoj počne sa radom 2017. godine.

Dodao je kako se ova kompanija u posljednjem periodu fokusirala na geotermalnu energiju te da radi na takvim projektima, kako u Turskoj tako i izvan nje.

Balat je naglasio kako je za projekte u geotermalnoj energiji potrebna specijalna mehanizacija te da je za njenu narudžbu, odnosno kupovinu potreban duži period.

"Naprije moramo izmjeriti protok i toplinu vode i na osnovu toga ćemo naručiti mašine. Sa ovim projektom ćemo početi u martu naredne godine. Elektrana u Hrvatskoj će nas koštati oko 30 miliona eura", rekao je Balat.

Dodao je također da će elektrana u Hrvatskoj imati snagu deset megavata te da se očekuje da će sa radom početi 2017. godine. Prema njegovim riječima, ova kompanija svoje uspjehe koje je postigla u Turskoj želi prenijeti i u Hrvatsku.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Turci grade prvu geotermalnu elektranu u Hrvatskoj

Izvor: Blic, 11.Mar.2015, 01:25

Turska kompanija MB Holding gradiće prvu geotermalnu elektranu u Hrvatskoj, snage deset megavata, izjavio je predsednik Upravnog odbora turske firme Muharem Balat, i dodao da je projekt vredan 30 miliona evra...Balat, koji predsedava i Međunarodnom geotermalnom energetskom unijom, kaže da je plan...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.