Trkači pali u komu!

Izvor: Večernje novosti, 14.Maj.2018, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trkači pali u komu!

Četiri učesnika "Banjalučkog M:tel polumaratona" prekjuče završila u bolnici. U kliničkom centru RS, J. Š.i M. G. priključeni na aparate za disanje DVOJE od četvoro učesnika četvrtog "Banjalučkog M:tel polumaratona", koji su hospitalizovani u Univerzitetskom kliničkom centru RS, nalaze se u indukovanoj komi i priključeni su na aparate za disanje. Radi se o J. Š. (31) i M. G. (27) koji su u subotu oko 10.50 hospitalizovani zbog edema mozga. - Sve dalje prognoze >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u vezi s njihovim zdravstvenim stanjem su preuranjene - navode u UKC RS. Druga dva učesnika polumaratona S. J. (47) i I. T. (35) primljeni su zbog simptoma toplotnog udara. Obojica su bili svesna i respiratorno stabilna. - Trenutno zdravstveno stanje pacijenata S. J. i I. T. je stabilno te se zbog daljeg lečenja i praćenja prebačeni sa Klinike za intenzivnu medicinu na Kliniku za unutrašnje bolesti - saopšteno je iz UKC RS. Banjalučki polumaraton završen je u subotu i na njemu je učestvovalo više hiljada trkača iz 40 zemalja. Celi vikend protekao je u znaku polumaratona i dobre zabave. Pobednik polumaratona u muškoj konkurenciji je Mozes Kipruto Kibire iz Kenije (01:06:18), a u ženskoj njegova zemljakinja Kristin Morao Oiđo (01:12:53). Iza Kibirea su bili njegovi sunarodnici Benard Munide Mateka i Stenli Kipruto, koji je zauzeo treću poziciju. U ženskoj konkurenciji drugo mesto zauzela je Bojana Bjeljac iz Hrvatske, a iza nje na treću poziciju plasirala se Teodora Simović iz Srbije. Na maratonu je učestvovao veliki broj građana i rekreativaca, a pobednik "Nektar fan ran" trke na dva i po kilometra je Ante Živković iz Dubrovnika koji je dobio 250.000 mililitara piva. Drugo mesto je pripalo Emiru Hasdoru, a treće Nikoli Petroviću. Polumaraton je pratio i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić koji je imao samo reči hvale za celi događaj. TRKU ISTRČAO I 84-GODIŠNjAK NAJSTARIJI učesnik i počasni promoter četvrtog "Banjalučkog M:tel polumaratona" bio je 84-godišnji Vlado Stevanović koji je uspešno istrčao trku i oduševio sve prisutne. Deda Vlado istrčao je u poslednjih 30 godina više od 100 polumaratona.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Hospitalizovani polumaratonci u stabilnom stanju

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Maj.2018

BANJALUKA - Četvoro učesnika Banjalučkog polumaratona, koji su u subotu zbrinuti na UKC RS nakon što im je pozlilo za vrijeme ove manifestacije u stabilnom su zdravstvenom stanju, saopšteno je iz ove medicinske ustanove..."Prema riječima ljekara Klinike za plućne bolesti UKC RS dr Rade Arnautović...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.