Tirana: Pristalice opozicije na protestima traže ostavku predsjednika albanskog parlamenta

Izvor: Cafe.ba, 19.Mar.2015, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tirana: Pristalice opozicije na protestima traže ostavku predsjednika albanskog parlamenta

- Veliki broj pristalica opozicije, koji su se u Tirani okupili i pored kišnog vremena, nosili su transparente poput "Idite Meta i Rama", "Ne želimo mafiju u parlamentu", te uzvikivali parole protiv Ilira Mete

TIRANA (AA) - Grupa građana Albanije, koja želi ostavku predsjednika parlamenta ove zemlje Ilira Mete, okupila se na protestu ispred zgrade parlamenta Albanije u Tirani, prenosi Anadolu Agency (AA).

Protestu koji je organizovala opoziciona Demokratska partija >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << prisustvovao je zastupnik u parlamentu DP-a Edi Paloka, drugi opozicioni zastupnici kao i mnogobrojni građani. Protest je počeo istovremeno sa sjednicom u parlamentu i trajao do kraja sjednice.

Veliki broj pristalica opozicije, koji su se u Tirani okupili i pored kišnog vremena, nosili su transparente poput "Idite Meta i Rama", "Ne želimo mafiju u parlamentu", te uzvikivali parole protiv Ilira Mete.

Edi Paloka, u svom obraćanju demonstrantima, podsjetio je na tvrdnje o planiranju atentata na zastupnika Toma Dashija, koji je ranije izbačen iz Socijalističke partije.

On je kazao kako Meta ovu temu skriva od sudskih organa te da će protesti opozicije biti nastavljeni sve dok Meta ne podnese ostavku na funkciju.

Podsjetimo da je prošle sedmice u glavnom gradu Tirani, također u organizaciji opozicione Demokratske partije (DP), održan protest protiv predsjedavajućeg albanskog parlamenta Ilira Mete i aktuelne vlade.

Opoziciona Demokratska partija optužuje predsjedavajućeg parlamenta Ilira Metu za navodno planiranje atentata na zastupnika u parlamentu Toma Doshija.

Albansko tužilaštvo prije dvije sedmice pozvalo je nekoliko dužnosnika, među kojima je i aktuelni albanski premijer, a u vezi s tvrdnjama o atentatu na poslanika Toma Doshija.

Doshi, koji je nakon izbacivanja iz Socijalističke partije Albanije upućivao teške kritike na račun premijera Rame, iznio je tvrdnje kako predsjedavajući albanskog parlamenta Ilir Meta namjerava naručiti njegovo ubistvo.

Na osnovu tih tvrdnji, albansko Tužilaštvo je pozvalo Doshija da da izjavu. Nakon što su uzeli izjavu od njega, pozvali su i Ramu, predsjedavajućeg parlamenta Ilira Metu, ministra unutrašnjih poslova, bivšeg premijera Salija Berishu, dva poslanika i dva tužioca.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.