Izvor: BanjalukaLive.com, 21.Mar.2012, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svjetski dan poezije u NUB RS

Svjetski dan poezije, 21. mart, biće obilježen večeras u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske, sa početkom u 19 časova. Kako je najavljeno iz ove institucije kulture, biće održano poetsko veče u kojem će učestvovati Borjana Mrđa, Ilijana Radanović-Knežević, Danijel Gatarić, Ognjen Radović, Branimir Kršić i Nikola Paripović. Tokom večeri, posjetiocima će biti poklonjene pjesme i knjige, a iz Narodne i univerzitetske biblioteke RS pozivaju sve zainteresovane da ponesu pjesme svojih omiljenih pjesnika i da ih čitaju večeras. Svjetski dan poezije, UNESCO je proglasio 1999. godine radi promovisanja čitanja, pisanja i objavljivanja poezije širom svijeta.  

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Bezgranična proleća

Izvor: Studnel.com, 21.Mar.2012

Povodom početka proleća, Svetskog dana poezije i Dana studenata Univerziteta u Nišu, sve ljude koji vole proleće i umetnost čeka poetsko-muzičko veče Bezgranična proleća. Posetioci će moći da uživaju u poeziji na deset svetskih jezika i muzici sa podneblja na kojima se ti jezici govore, u...

Nastavak na Studnel.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.