Izvor: BanjalukaLive.com, 25.Mar.2013, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra godišnjica stradanja civila u Sijekovcu

Parastos za nevino stradale srpske civile biće služen sutra u Sijekovcu kod Broda. Pripadnici regularne vojske Hrvatske, zajedno sa paravojnim hrvatsko-muslimanskim jedinicama iz Hrvatske i BiH, ubili su 26. marta, 1992. godine, u Sijekovcu 9 srpskih civila, a ukupno 46 na ovom području. U Crkvi Svete Velikomučenice Ognjene Marije u Sijekovcu biće služena sveta liturgija i parastos, a nakon toga biće otkrivena spomen-ploča nevino stradalim civilima, najavio je pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS Duško Milunović. (RTRS) Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/aktuelnosti/sutra-godisnjica-stradanja-civila-u-sijekovcu.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Obilježavanje zločina u Sijekovcu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Mar.2013, 11:19

U Sijekovcu kod Broda danas se obilježava 21 godina od stradanja srpskih civila u proteklom ratu, u organizaciji Odbora za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova pri Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske (RS). Danas će u Crkvi Svete Velikomučenice Ognjene Marije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.