Sud sumnja u iskaz maloletnice

Izvor: Blic, 31.Mar.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud sumnja u iskaz maloletnice

Bijeljina - Nakon što je Krivično veće Okružnog suda u Bijeljini odbilo žalbu Okružnog tužilaštva, na neodređivanje pritvora Mevli M. i Slavku Stojanoviću, koji se sumnjiče za organizovanje prostituisanja maloletne devojčice iz okoline Bratunca iz suda je stiglo i zvanično obrazloženje odluke u kojoj se navodi da postoji sumnja u autentičnost iskaza maloletnice, koji je u istrazi neveden kao jedini pravi dokaz u aferi „Bratunac“.

- Postoji sumnja u autentičnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svedočenja maloletnice kod Jedinice za posebne istrage. Na zapisnik o saslušanju kod ovog tužilaštva od 9. februara 2010. godine maloletna M. M. izjavljuje da ne zna ime jednog broja svedoka koji su s njom imali seksualni odnos, da bi dva dana kasnije, 11. februara ove godine, na saslušanju u nevladinoj organizaciji „Lara" rekla njihova puna imena i prezimena, te se postavlja pitanje, otkuda su joj sada poznata njihova puna imena i prezimena - rekli su u bijeljinskom sudu.

U Okružnom sudu zaključili su da i rečenički sklop u ponovljenom iskazu ne odgovara prvom, ni uzrastu devojčice. Krivično veće Okružnog suda konstatovalo je da tužilac, izražavajući sumnju u autentičnost izjave maloletnice od 11. februara, ustvari, dovodi sam sebe u poziciju da postaje nejasan i protivrečan, kao i njegov dalji žalbeni stav da se u „pretežnom delu ne sumnja u verodostojnost njenih izjava". Podsetimo, u spektakularenoj policijskoj akciji na suzbijanju sekusalnog iskorišćavanja maloletnice privedeno je 16 „uglednih građana" Bratunca i Srebrenice. Među osumnjičenima su, između ostalog i visokopozicionirani lolakni političari i službenici MUP RS, ali. U vezi sa slučajem „Bratunac" saslušan je i ministar bezbednosti BiH Sadik Ahmetović, koga je maloletnica navela kao jednog od muškaraca sa kojima je bila prisiljena da ima seksualni odnos.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.