Izvor: Blic, 21.Nov.2017, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud ponovo odlučio: Radeljašu po drugi put ukinut pritvor

Kantonalni sud u Sarajevu, nakon ponovljenog postupka, ponovo je doneo odluku o ukidanju pritvora za Eseda Radeljaša, nakon što je Vrhovni sud FBiH uvažio žalbu Tužilaštva KS na odluku o njegovom puštanju na slobodu i predmet im vratio na ponovno odlučivanje.

- Iako je Vrhovni sud FBiH usvojio žalbu Tužilaštva KS i utvrdio da zdravstveno stanje optuženog Eseda Radeljaša ne može biti zakonski razlog za ukidanje pritvora i njegovo puštanje na slobodu, Kantonalni sud >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Sarajevu u ponovnom postupku je ponovo doneo istu odluku, kojom je optuženom ukinuo pritvor zbog zdravstvenog stanja - rekla je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Iz Tužilaštva su ponovo uložili žalbu Vrhovnom sudu FBiH na ovakvu odluku Kantonalnog suda.

Radeljaš je iz pritvora izašao 3. novembra nakon što je Sudsko veće kojim predsedava Jasenko Ružić prihvatilo predlog odbrane da se optuženi pusti na slobodu, jer mu boravak u pritvoru ugrožava zdravlje.

Tužilac Senad Osmić i tada se usprotivio ovom predlogu.

Zajedno sa Radeljašem, u predmetu "Blok" su optuženi i Jasmina Horo, Nedžad Kapetanović, Jusuf Čaušević i Damir Hadžić.

Optužnica tereti Radeljaša za overavanje neistinitog sadržaja, podstrekavanje na zloupotrebu položaja, pranje novca i davanje dara, a ostale za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, dok se Horo tereti i za pranje novca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.