Izvor: Blic, 04.Dec.2017, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud BiH odredio ekstradicioni pritvor narokodileru iz Podgorice: Rođaka Ajkule traže Srbija i Crna Gora

Sud Bosne i Hercegovine odredio je ekstradicioni pritvor Bojanu Ajkoviću (32) iz Podgorice, koji je krajem oktobra uhapšen na graničnom prelazu Deleuša kod Trebinja, kada je pokušao ući u BiH koristeći falsifikovani pasoš Srbije, na ime Dragan Stojanović.

Ajković se u policijskim evidencijama vodi kao osoba bliska kriminalnom klanu pokojnog Baranina Luke Đurovića, koji je važio za prvog čoveka vođe ''zemunskog klana'' Luke Bojovića u Crnoj Gori, piše Avaz.ba. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Ajković je u BiH uhapšen 27. oktobra i dodatnim proverama utvrđeno je da su za njim raspisane dve međunarodne potjernice, i to od Srbije i Crne Gore.

Zoran Ajković Ajkula: Blizak rođak

- Interpol Beograd Ajkovića potražuje radi izdržavanja kazne zatvora od tri godine i dva meseca, na koju je pravomoćno osuđen zbog trgovine narkoticima. Zbog istog krivičnog dela potražuje ga i Crna Gora, ali u cilju vođenja krivičnog postupka. U postupku izručenja njemu je ukinut privremeni i određen ekstradicioni pritvor, koji može trajati šest mjeseci, i to do 27. marta 2018. godine - saopšteno je iz Suda BiH.

Prema pisanju medija u Srbiji i Crnoj Gori, Bojan je brat Zlatka Ajkovića, koji je osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva Faiza Kadrića u Cirihu 1999. godine. Također, blizak je rođak Zorana Ajkovića zvanog Ajkula, koji slovi za vođu niškog kriminalnog klana.

Bojan Ajković je "obrađivan" u akciji "Talas", kada mu je policija privremeno oduzela automobil “ferari”kako bi se utvrdilo je li kupljeno legalno stečenim novcem.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sud BiH odredio ekstradicioni pritvor narkodileru iz Podgorice: Rođaka Ajkule traže Srbija i Crna Gora

Izvor: Blic, 04.Dec.2017

Sud Bosne i Hercegovine odredio je ekstradicioni pritvor Bojanu Ajkoviću (32) iz Podgorice, koji je krajem oktobra uhapšen na graničnom prelazu Deleuša kod Trebinja, kada je pokušao ući u BiH koristeći falsifikovani pasoš Srbije, na ime Dragan Stojanović...Ajković se u policijskim evidencijama...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.