Štrajkovao glađu i dobio posao

Izvor: Blic, 08.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajkovao glađu i dobio posao

KOTOR VAROŠ - Osmodnevni štrajk glađu Kotorvarošanina Čede Tepića (45), koji je od opštinske uprave zahtevao da mu nađe adekvatan posao, urodio je plodom. Jer, Tepić je od prošlog ponedeljka sekretar Srpskog prosvetnog i kulturnog društva „Prosvjeta" u Kotor Varoši.

„Štrajk glađu počeo sam 6. aprila i gladovao sam osam dana ispred zgrade Skupštine opštine Kotor Varoš. Odlučio sam da štrajk prekinem tek pošto me je posetila zamenik ombudsmana RS za ljudska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prava Nada Grahovac, koja me je uverila da će moj problem biti rešen", podseća Tepić.

Prema njegovim rečima, razgovor Nade Grahovac sa opštinskim čelnicima bio je početak rešavanja njegovih problema.

On takođe ističe da se na štrajk glađu odlučio jer je iskoristio sve druge metode da dođe do posla, dodajući kako je svestan da nije usamljen slučaj i da „mnogo demobilisanih boraca preživljava lične drame, jer svojim porodicama ne mogu da obezbede normalan život".

„Zadovoljan sam ovim radnim mestom, jer su knjiga i kultura nešto što me prati celi život. Sada sam sekretar 'Prosvjete’ - organizacije čiji sam član od obnavljanja njenog rada u Kotor Varoši 1990. godine, a u jednom mandatu sam bio i njen predsednik. U saradnji sa rukovodstvom i članovima daću sve od sebe da 'Prosvjeta’ radi punim kapacitetom i da njeno funkcionisanje sistemski uredimo", poručuje Tepić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.