Stolar ubijen iz koristoljublja

Izvor: Blic, 14.Maj.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stolar ubijen iz koristoljublja

BANJALUKA - Banjalučka policija uhapsila je petoricu mladića koji su osumnjičeni za ubistvo stolara Milorada Samardžije (48) iz naselja Tunjice, čije je beživotno telo sa smrtonosnom ranom u glavi nađeno krajem marta u njegovoj kući, rekao je juče načelnik sektora kriminalističke policije u CJB Banjaluka Darko Ćulum.

Posle istrage, koja je trajala skoro mesec i po, policija je uspela da utvrdi ko su ubice stolara iz Zalužana, a oni su juče po podne uz izveštaj predati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u nadležnost banjalučkog Okružnog tužilaštva.

"Svi osumnjičeni su sa područja Banjaluke, a prilikom pretresa objekata u kojima žive kod jednog od njih, pronađena je i oduzeta veća količina vatrenog oružja i municije”, rekao je Ćulum.

Kako saznaje "EuroBlic”, osumnjičeni, među kojima je samo jedan od ranije poznat policiji, tokom kriminalističke obrade su u potpunosti priznali zločin. Mladići koji imaju između 19 i 20 godina istražiocima su rekli da su sve uradili iz koristoljublja, želeći da opljačkaju Samardžiju. Iako policija ne navodi detalje istrage, saznajemo da je jedan od osumnjičenih mladića u Samardžiju pucao nakon što je on pokušao da pruži otpor, a nakon ubistva su u panici pobegli, ne uzevši nikakav plen. Prema saznanjima "EuroBlica”, među osumnjičenima za ubistvo nalaze se izvesni Čolić i Žabac, te mladići sa imenima Antonio i Bojan. Iako se spekulisalo da iza ubistva možda stoji i neko od članova porodice, iz CJB Banjaluka su to juče negirali, tvrdeći da niko od osumnjičenih sa žrtvom nije bio u rodbinskoj vezi.

Podsetimo, Samardžijino beživotno telo s prostrelnom ranom u glavi članovi njegove porodice 31. marta dovezli su u banjalučku Hitnu pomoć. Na početku istrage sumnjalo se na samoubistvo, ali je policija utvrdila da je Milorad ipak ubijen, jer je ulazna rana iznad oka, a metak je izašao kroz bradu, što bi u slučaju samoubistva bilo skoro nemoguće. Metoda parafinske rukavice pokazala je da na rukama žrtve nije bilo čestica baruta i da on nije pucao, iako je pored njegovog tela nađen pištolj. Meštani Tunjica takođe su potvrdili da ubijeni ni sa kim nije bio u svađi ili sukobu, niti je bio nasilan i problematičan čovek.

Izbeglica iz Sanskog Mosta

Samardžijine komšije iz Ulice Nenada Kostića kažu da je Milorad tokom rata izbegao iz Sanskog Mosta i doselio se u okolinu Banjaluke, gde je živeo sa roditeljima i ostalim članovima porodice. "Nije bio oženjen, a radio je u stolarskoj radnji pored kuće”, kažu komšije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.