Stiže Nestor: Temperatura će se spustiti za 10 stepeni Celzijusa!

Izvor: Cafe.ba, 12.Avg.2014, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže Nestor: Temperatura će se spustiti za 10 stepeni Celzijusa!

Plitka ciklona stiže s četvrtka na petak, kada će osvježiti u cijeloj Hrvatskoj, piše Crometeo. Prolaskom Nestora će doprijeti hladniji zrak, pa će osvježiti, i to najviše na zapadu zemlje. Vruća Dalmacija minimalno osvježenje može očekivati sa srijede na četvrtak, dok će nestabilnije biti na sjevernom Jadranu, gdje već u srijedu navečer očekivati kišu i pljuskove s grmljavinom.

Vrijeme će se stabilizirati u četvrtak. U petak promjenjiva naoblaka očekuje jug >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Dalmacije.

U unutrašnjosti osjetan pad temperature

U unutrašnjosti bi srijeda još mogla biti suha i topla, uz povremenu naoblaku. Novo, pravo nestabilno vrijeme stiže u četvrtak. Nova ciklona u unutrašnjosti će donijeti više oblaka uz kišu i pljuskove praćene grmljavinom. Temperatura će se spustiti za 7 do 10 Celzijevih stupnjeva, pa je temperaturni maksimum za četvrtak 24 Celzijeva stupnja. Slično vrijeme nastavit će se do kraja tjedna. Velika količina hladnijeg zraka podsjećat će više na rujan nego na kolovoz.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.