Izvor: BanjalukaLive.com, 09.Mar.2013, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta nam govori želja za čokoladom?

Sigurno ste čuli da čokolada sadrži istu materiju koju mozak stvara dok osjećamo ljubav. To je feniletilamin i ima ista svojstva, nezavisno od toga da li se nalazi u čokoladi ili u mozgu. Feniletilamin naime toliko snažno utiče na raspoloženje da je nekada bio lijek koji se izdavao na recept. Brojna su istraživanja potvrdila da je upravo čokolada hrana za kojom najčešće žudimo, naročitto žene. Zašto nam toliko treba čokolada? Zašto se posebno žene bore sa željom za čokoladom? Nekoliko je mogućih razloga, navodi dr Dorin Virtju u svojoj hit knjizi "Žudnja za hranom". Ljubav i emocionalne veze Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/lifestyle/sta-nam-govori-zelja-za-cokoladom.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Šta nam govori želja za čokoladom?

Izvor: medio.rs, 10.Mar.2013, 00:15

Sigurno ste čuli da čokolada sadrži istu materiju koju mozak stvara dok osećamo ljubav. To je feniletilamin i ima ista svojstva, nezavisno od toga da li se nalazi u čokoladi ili u mozgu.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.