Spremnost Vučića da ode u Srebrenicu potvrda da Srbija poštuje žrtve

Izvor: Cafe.ba, 20.Jun.2015, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremnost Vučića da ode u Srebrenicu potvrda da Srbija poštuje žrtve

BEOGRAD- Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocijenio je danas da je spremnost premijera Srbije Aleksandra Vučića da ode u Srebrenicu i oda poštu žrtvama državnički odmjeren i moralno ispravan čin kojim je Srbija još jednom pokazala da osjeća pijetet prema srebreničkim žrtvama.

"To nije prvi put, to je potvrda da se nastoji i kroz ovakve gestove koji imaju simbolički i realan značaj stvoriti perspektiva za dobre odnose između Srbije i BiH", kaže Stanković, >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << prenose beogradski mediji.

Prema njegovom mišljenju, posebno je važno i to što takva izjava premijera Vučića dolazi u trenutku kada je, na zahtjev bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, otkazana posjeta predsjednika Srbije Tomislava Nikolića BiH.

"Srbija je ovim gestom pokazala da joj nije stalo do neke političke distance i konfrontacije sa BiH, već da, naprotiv, želi da simbolički i realno prisustvom premijera oda počast srebreničkim žrtvama", rekao je Stanković i dodao da je sam Vučić tim gestom potvrdio da postaje lider u regionu kada je riječ o dobrosusjedskim odnosima.

Premijer Aleksandar Vučić ranije je izjavio da Srbija nije spremna da podrži prijedlog rezolucije o Srebrenici, ali da je on spreman da ode na obilježavanje 20 godina od događaja u Srebrenici i da oda poštu bošnjačkim žrtvama.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.