Sport tim bolji od Šalkea, Benfike…

Izvor: Blic, 19.Jun.2017, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sport tim bolji od Šalkea, Benfike…

Mladi fudbaleri Sport tima, blistali su na Turniru Radać Kup koji je održan u Hanoveru, a na kraju su u ovom nemačkom gradu osvojili 4. mesto u konkurenciji 72 tima među kojima su bili Inter, Olimpik Lion, Benfika, Šalke, Sevilja, Bešiktaš….

Ovo je drugo učešće mališana do 11 godina na turniru u Nemačkoj, a prve godine osvojili su 17. mesto, da bi ove godine Banjalučani bili podeljeni u 2 ekipe, A tim osvojio je 4., a B tim 56. mesto.

- Najpoznatije ekipe >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na turniru su bile Mančester Siti, Inter Milano, Benfica, Šalke 04, Besiktas, Olimpik Lion, Sevilja, PAOK, a sa ovih prostora je učestvovala i novosadska Vojvodina. Prva ekipa OFK ST je u prvoj fazi imala određenih poteškoća i jedva se domogla drugog mesta u grupi, odmah iza Intera čime su ušli u razigravanje za prva 24 mesta. Kako je turnir odmicao ekipa je igrala sve bolje. Padali su Visla Krakov, danski Koge, Korona Brasov. U samoj završnici opet nam se isprečio Inter, ali je ovaj put meč završen bez pobednika (0:0). Potom je na red došla jedna od najboljih utakmica ove ekipe: savladan je moćni Šalke, i to sa 1:0. Pobeda nad Benfikom bi omogućila finale sa Mančester Sitijem, ali je već ponestajalo snage i mališani su poklekli u završnici utakmice (0:2). Sličan scenario se ponovio i u utakmici za 3. mesto kada je naš tim poražen od grčkog PAOK sa minimalnih 1:0 – sumirao je utiske sa turnira trener Željko Radinković.

OFK Sport Tim, koji je i do sada pravio odlične rezultate u mlađim kategorijama, na ovaj način je ponovo napravio veliki iskorak u odnosu na klubove iz bližeg okruženja.

Mladi igrači stekli su dragocena iskustva kojima upotpunjuju ono što su naučili treniranjem.

Osim toga, ovakva gostovanja i ovakvi uspesi znače mnogo i za promociju Banjaluke i Republike Srpske.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sport tim bolji od Šalkea, Sevilje, Olimpika...

Izvor: Blic, 19.Jun.2017

Mladi fudbaleri Sport tima, blistali su na Turniru Radac Kup koji je održan u Hanoveru, a na kraju su u ovom nemačkom gradu osvojili 4. mesto u konkurenciji 72 tima među kojima su bili Inter, Olimpik Lion, Benfika, Šalke, Sevilja, Bešiktaš…...Ovo je drugo učešće mališana do 11 godina na turniru...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.