Snijeg zabijelio Gorski kotar, olujna bura zatvorila dionice A1

Izvor: Cafe.ba, 05.Apr.2015, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snijeg zabijelio Gorski kotar, olujna bura zatvorila dionice A1

Uskrsno jutro Hrvatsku nije probudilo sunčevim zrakama i buđenjem proljeća, nego oblacima i kišom, a u nekim predjelima je bilo i snijega. Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, u 8 sati snijega je bilo na četiri meteorološke postaje

U Begovom su ga Razdolju bila 23 centimetra, s tim da su tijekom noći pala četiri nova centimetra, piše RTL.

Na Zavižanu trenutno imaju 82 centimetra snijega, no u jutarnjim je satima je ponovno počeo lepršati. U >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Pargu pored Čabra pala su tri centimetra novog snijega, dok je na Sljemenu pao jedan centimetar. Jutros su pahulje iznenadile i Delnice te Nacionalni park Rinjak.

Poslijepodne i potkraj dana na sjevernom Jadranu i u zapadnim krajevima očekuje se djelomično razvedravanje. Vjetar će biti povremeno umjeren, na udare ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena i jaka, mjestimice olujna bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom bit će od 5 do 10, u gorju malo niža, a na Jadranu i do 13 stupnjeva.

U ponedjeljak trebalo bi biti promjenjivo, a u istočnim i južnim predjelima i pretežno oblačno. Ponegdje će biti malo kiše, u višim predjelima slabog snijega, u noći i ujutro uglavnom na jugu zemlje, a od sredine dana na istoku i u gorju.

Zbog olujne bure ograničenja na A1

Zbog olujnog vjetra za sav su promet zatvorene dionica autoceste A1 između čvorova Posedarje i Sveti Rok, državna cesta DC54 između Maslenice i Zatona Obrovačkog te Paški most, priopćio je Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice u oba smjera, dionica Jadranske magistrale između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene te riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica, u oba smjera.

Slab snijeg povremeno pada u Gorskom kotaru i unutrašnjosti Dalmacije, a kolnici su mjestimice mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice na dionicama kroz gorja pa HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Sviđa vam se članak?

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.