Izvor: Blic, 20.Jun.2017, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Dženan Memić: Otac tvrdi da su pravi dokazi sakriveni

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je nastavljeno suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću u predmetu Dženan Memić. Kantonalno tužilaštvo je iznelo dokazne materijale za koje su porodica Memić i njihov advokat Ifet Feraget rekli da su nastavak farse u ovom slučaju.

Tužilaštvo KS je priložilo dokaze uviđaja, nalaz obdukcije tela Dženana Memića, sudsko-psihijatrijski nalaz veštaka za Alisu Mutap, fotodokumentaciju s mesta uviđaja i rekonstrukcija koje su obavljane te nalaza >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na alkohol u krvi Alise Mutap i Dženana Memića koji je bio negativan.

Dostavljena je i fotodokumentacija iz dvorišta kuće u ulici Kamenolom 29 gde je Seferović navodno oštetio vozilo sa zadnje strane, a advokat Rusmir Karkin kazao je kako delovi koji su pronađeni u tom dvorištu nisu korišteni tokom veštačenja. Tražio je da se u sudnici prikažu svi dokazi na projektoru, što sud nije odobrio, prenosi Klix.

Izvodom iz kaznenih evidencija utvrđeno je da Ljubo Seferović ranije nije osuđivan, dok je Bekrija Seferović osuđivan 2005. godine u Sarajevu i 2014. godine u Živinicama. Takođe, utvrđeno je da je Ljubo imao 10 saobraćajnih prekršaja. Utvrđeno je i da Ljubo nije tražio dozvolu od MUP KS za vožnju vozila Velikom alejom na Ilidži.

Odbrana je imala nekoliko primedbi na izlaganje tužioca te se nije htela izjasniti o tome da li će Ljubo Seferović svedočiti u narednim ročištima. Zatražili su uvid u svu dokumentaciju koju Tužilaštvo KS ima, a koja se tiče pogibije Dženana Memića. Karkin je rekao kako Tužilaštvo nije podnelo sve objektivne dokaze koji se navode te je kazao kako će u svojoj odbrani imati nekoliko svedoka koji će pobiti njihove navode.

Dženanov otac Muriz Memić kazao je kako je ovo ročište bilo nastavak farse.

-Pravi dokazi su sakriveni. Rekao sam da imam listu dokaza koji su sakriveni. Oni su iznosili dokaze o troškovima svedoka i pokazali šta su radili do sada - kazao je Memić ogorčeno.

Ifet Feraget, advokat porodice Memić, kazao je kako mu je bilo čudno što se troši toliko vremena na jednostavne stvari te da je današnje iznošenje dokaza bilo primer kako to ne treba raditi (tužilac grešio u čitanju dokaza, dokazi nisu prikazivani ni obrazloženi, op.a.).

- O relevantnosti tih dokaza sud će odlučiti u presudi. Mi čvrsto stojimo pri stavu da je Dženan Memić ubijen. Postoje dokazi i ti dokazi će kad-tad ugledati svetlo dana. Neko je uveo embargo na istinu. Pustimo sudu da završi ovaj deo postupka, a nakon toga ćemo sigurno doći do pravih aktera i postupaka koji će pokazati šta se tu noć dogodilo u Velikoj aleji - rekao je Feraget.

Istakao je da je tužilaštvo koristilo video zid za izvođenje dokaza onda kada mu je to odgovaralo, a da danas sud nije donio rešenje (a bio je dužan prema Zakonu o krivičnom postupku) da se dokazi izvedu stavljanjem na grafoskop.

- Istina će sigurno izaći na videlo. Žalosno je što ovo sve ovako dugo traje - zaključio je Feraget.

Nastavak suđenja zakazan je za 17. juli u 10 sati.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.