Izvor: Blic, 06.Jul.2017, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarović: Svake godine gubimo desetine miliona evra IPA fondova

Ministar soljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović rekao je danas da se Savet ministara susreće sa opstrukcijama u usvajanju važnog dokumenta iz oblasti energetike, zbog čega svake godine BiH gubi desetine miliona evra IPA fondova.

- Nema dovoljno saradnje, rekao bih čak da ima opstrukcija u usvajanju ovog važnog dokumenta. Nadam se da ćemo u neko skorije vreme dobiti preko potrebna mišljenja. Ukoliko ih ne dobijemo, Bosna i Hercegovina će i u 2017. godini ostati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bez IPA sredstava u energetici i ostaće bez sredstava u energetskom sektoru kroz platformu za Zapadni Balkan. Šteta zaista - rekao je Šarović, prenosi Klix.ba.

Dodao je da je energetska strategija i dalje živa materija i da se nada da će uskoro proraditi svest onih koji trebaju dati svoje mišljenje o zajedničkom dokumentu i da će Bosna i Hercegovina imati energetsku strategiju.

- Savet ministara je uradilo sve, ali ravnopravni učesnici su i entiteti a na njih čekamo u narednom periodu. Kroz IPA svake godine gubimo desetine miliona evra, jer ne možemo da apliciramo za sredstva IPA, za energetiku. Bosna i Hercegovina ima urađen početni draft državne strategije i to je dobra vest. Ali, bez konačne saglasnosti od strane entiteta ne možemo povlačiti ova sredstva - poručio je Mirko Šarović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.