Šarović: Ne mislim da sam manji Srbin ako kažem da se Republika Srpska ne čuva slepim avanturizmom

Izvor: Blic, 22.Jan.2017, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarović: Ne mislim da sam manji Srbin ako kažem da se Republika Srpska ne čuva slepim avanturizmom

Mirko Šarović, ministar spoljne politike i ekonomskih odnosa BiH je rekao da spada u onu grupu ljudi koja smatra da Republika Srpska poslednjih godina ne ide u pravom smeru i da se vodi opasnim, rizičnim putem koji potencijalno ima kapacitet da dovede u pitanje njen normalan put razvoja.

- Ne mislim da smo spremni i svi verovatno nismo svesni u kom se to pravcu gura RS. Ne mislim i da sam manji patriota i manji Srbin ako kažem da se Republika Srpska i dejtonska stečena autonomija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i prava najbolje čuvaju ekonomskim razvojem i napretkom, a nikako slepim avanturizmom – rekao je on za "Avaz".

Šarović je prokomentarisao pitanje referenduma za otcepljenje RS o kojem je govorio Milorad Dodik, predsednik RS.

- Kada ne bi bilo opštih izbora 2018. godine, ne bi bilo ni velikih tema poput ove o referendumu. Ovaj ‘izum’ nije nov i koriste ga političari i stranke širom zemlje, jer su svesni da je to najzgodniji način da se bez velike muke i truda pridobiju glasači i osvoje izbori. Neke stranke već sad smišljaju i prave liste ‘prioritetnih tema’. Ali, da budem konkretan, verujem da će Milorad Dodik pred izbore izaći s nekom velikom pričom, ovom ili nekom drugom, ne znam – rekao je Šarović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.