Izvor: Blic, 04.Avg.2016, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STIŽU I SINGAPURĆANI Banjaluka sve zanimljivija destinacija na svetskoj turističkoj mapi

Banjaluka svake godine privlači sve veći broj stranih turista, a najveće mamce za njih predstavlja bogata rafting ponuda i festival “Demofest”.

U Turističkoj organizaciji grada Banjaluka, kažu da im dnevno dođe između 15 i 20 gostiju na njihov info pult.

Ovde su informacije ove godine zatražili gosti iz Francuske, Novog Zelanda, pa čak i iz Singapura.

Rafting na reci Vrbas je razlog zbig koga u osnovi u Banjaluku dolaze mnogi ljubitelji ovog avanturističkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sporta, a pažnju inostranih gostiju sve više plene i muzički festivali, pre svih “Demofest”.

U poslednje vreme, Banjaluka strane goste privlači i drugim sadržajima.

- U poslednje vreme primetili smo jedan novi oblik avanturizma koji se stavlja u značajniji položaj. To je hajking, odnosno pešačenje po okolnim brdima i bajking. To su manje grupe koje dolaze i koje traže vodiče za hajking i bajking - izjavio je Zoran Sanković iz Turističke organizacije Banjaluka.

Stručnih vodiča ima dovoljno, kaže Sanković, pa tako turisti uz njihovu pratnju bezbedno mogu da se otisnu recimo put Čemernice.

U prvoj polovini godine, Banjaluku je pohodilo nešto više od 40.000 gostiju.

To ne treba da čudi s obzirom kako su tamošnji turistički radnici dočarali Banjaluku.

Uz neizostavnu urbanu legendu o odnosu muškaraca i žena, bogatu gastronomsku ponudu, stranci ne kriju da su zadovoljni noćnim životom.

Smeštaj u Banjaluci je prilagođen svačijem džepu, a neki od 1.900 raspoloživih kreveta može da se nađe u brojinim hotelima i hostelima širom grada.

Ipak, Banjaluka vapi za jednom, kako u u TOBL kažu, pravom kongresnom dvoranom i još jednim hotelom sa pet zvezdica.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.