SRPSKA OBJAVILA SVOJE REZULTATE POPISA U RS živi 1.170.342 stanovnika

Izvor: Blic, 30.Dec.2016, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKA OBJAVILA SVOJE REZULTATE POPISA U RS živi 1.170.342 stanovnika

Prema popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u Srpskoj ima 1.170 342 stanovnika, podaci su Republičkog zavoda za statistiku, što je za 58.081 stanovnik manje u odnosu na podatke koje je letos objavila Agencija za statistiku BiH.

Od toga je 598.530 žena i 571.812 muškaraca, rečeno je danas u Banjaluci na konferenciji za novinare predstavnika ovog zavoda, koji su objavili rezultate popisa stanovništva, domaćinstava i stanova za Srpsku.

Oni su naveli da, prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << popisu, Srpska ima šest gradova i 57 opština. Prema nacionalnoj strukturi je više od 80 odsto Srba.

Direktor Republičkog zavoda za statistiku, Radmila Čičković, podsetila je da je popis u BiH sproveden u skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova, te da je Narodna skupština RS usvojila Zakon o objavljivanju rezultata popisa stanovništva za Srpsku.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH sproveden je od 1. do 15. oktobra 2013. godine, a Srpska je odbacila rezultate popisa koje je objavila Agencija za statistiku BiH, jer nisu verodostojni.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.