SLUČAJ POLjOPRIVREDNA ŠKOLA: Uhapšen i Stojčinovićev naslednik

Izvor: Večernje novosti, 26.Jul.2017, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLUČAJ "POLjOPRIVREDNA ŠKOLA": Uhapšen i Stojčinovićev naslednik

Proširena istraga u predmetu "Poljoprivredna škola" u pravobranilaštvu. Lisice i Borislavu Jeličiću, nedavno imenovanom zameniku pravobranioca RS BORISLAV Jeličić, nedavno imenovani zamenik pravobranioca RS u Banjaluci uhapšen je u sredu zbog sumnje da je bio umešan u nezakonite radnje u predmetu "Poljoprivredna škola" koji se odnosi na malverzacije sa zemljišnim parcelama, vrednim desetine miliona maraka. Kao što su "Novosti" i najavile, Jeličić je u sredu bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << pozvan u MUP RS kako bi u svojstvu svedoka bio saslušan na više okolnosti u vezi sa predmetom "Poljoprivredna škola". Tokom jutra, on se uredno odazvao pozivu na saslušanje koje je trajalo satima. Tom prilikom, inspektori su uvideli da Jeličić nije baš "čist kao suza" kao što je nedavno izjavio, pa su promenili mišljenje i lišili ga slobode. - Jeličić je lišen slobode i biće zadržan na daljoj kriminalističkoj obradi zbog sumnje da je kao saizvršilac Mirka Stojčinovića počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja. Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva - potvrđeno je u MUP RS. Podsetimo, Jeličić je u pravobranilaštvu RS bio pomoćnik Mirka Stojčinovića koji je 3. jula uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetio grad Banjaluku za 10 miliona maraka. Sumnja se da je Stojčinović kao pravobranilac RS, sedište zamenika u Banjaluci, propustio da podnese tužbe ili obavesti grad o ishodima pojedinih sudskih sporova čime je drugim licima omogućeno da imovinu grada upišu kao svoju. To se odnosi na zemljište i zgradu u Grčkoj ulici, poznato kao predmet "Naš dom". U međuvremenu, Narodna skupština RS Jeličića je imenovala na nekadašnju Stojčinovićevu poziciju zamenika pravobranioca, a MUP je istovremeno proširio istragu na predmet "Poljoprivredna škola". Ispostavilo se da je i Jeličić u tom predmetu preduzimao određene radnje zbog čega je i uhapšen. Prema nezvaničnim informacijama, na predmetu je ranije radila Ankica Gajić, ali joj je Stojčinović po dolasku u Pravobranilaštvo oduzeo taj predmet i prebacio ga Jeličiću. DUGOGODIŠNjI SPOR GRADSKA uprava Banjaluka pre nekoliko godina pokrenula je sporove zbog prometovanja gradskog zemljišta za koje je Poljoprivredna škola imala pravo korišćenja. Zemljište te škole prodato je kompaniji "Bingo", koju je grad tužio kao i Poljoprivrednu školu. "Bingo" je uzvratio kontratužbom i zahtevao odštetu od 20 miliona KM. Pravobranilašto je tada, bez znanja grada, prihvatilo odluku o poravnanju.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Direktor Policije RS o predmetu “Poljoprivredna škola”: Procesuiraće se sve za šta imamo dokaze

Izvor: Blic, 27.Jul.2017, 11:20

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao da je ne može govoriti o proširenju istrage koja se odnosi na predmet "Poljoprivredna škola" i hapšenje zamenika pravobranioca Srpske Borislava Jeličića zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i ovlašćenja jer je ona u toku...- Gde...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.