Rogatičanin osumnjičen da je nezakonito pribavio tri miliona KM

Izvor: Blic, 27.Feb.2018, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rogatičanin osumnjičen da je nezakonito pribavio tri miliona KM

Službenici Uprave kriminalističke policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske podneli su nadležnom tužilaštvu izveštaj protiv osobe čiji su inicijali M.P. /62/ iz Rogatice zbog sumnje da je kao odgovorno lice privrednog društva pribavilo protivpravnu imovinsku korist ovom društvu u iznosu od 3.028.500 KM, rečeno je u MUP Srpske.

Portparol MUP Danica Gnjatović navela je da se ova osoba sumnjiči da je kao odgovorno lice privrednog društva iz Rogatice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nastavilo sa poslovanjem i zaključivanjem poslovnih ugovora iako je znalo da su računi blokirani, te na taj način pribavilo navedenu korist.

Ona je dodala da se ova osoba sumnjiči i da je nenamenski potrošilo deo sredstava zajma u iznosu od oko 1.005.200 KM, koja su mu dodeljena iz investiciono-razvojnih fondova.

Prema njenim rečima, za osobu se sumnja da je u periodu od marta 2013. do decembra 2014. godine u nekoliko navrata opremu privrednog lica isporučilo drugom privrednom društvu sa sedištem u Srbiji, iako je znalo da su računi blokirani, te da je naplata onemogućena.

- Na ovaj način osoba je oštetila privredno društvo iz Rogatice, te pribavila protivpravnu imovinsku korist drugom privrednom društvu u iznosu od oko 142.000 KM - rekla je Gnjatovićeva.

Izveštaj je podnesen Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo zbog osnova sumnje da je lice čiji su inicijali M.P. počinilo krivična dela zloupotreba ovlašćenja u privredi, obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Srna nezvanično saznaje da je reč o Miladinu Pandureviću.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prijavljen da je firmi ugrabio tri miliona KM

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Feb.2018

ROGATICA, BANJALUKA - Krim-policija MUP-a RS prijavila je Miladina Pandurevića (62), direktora i vlasnika rogatičkog preduzeća "Drvolik", zbog sumnje da je svojoj firmi mimo zakona stekao 3.028.500 KM...Kako je danas saopšteno iz MUP-a RS, uz navođenje inicijala, izvještaj protiv njega je podnesen...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.