Pupovac: Neki u Hrvatskoj jedva dočekali Šešeljeve provokacije

Izvor: Cafe.ba, 11.Apr.2015, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac: Neki u Hrvatskoj jedva dočekali Šešeljeve provokacije

ZAGREB - Predsjednik Srpskog narodnog vijeća i potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac osudio je huškačke nastupe Vojislava Šešelja i paljenje hrvatske državne zastave u Srbiji, ali, zaključio je kako su neki u Hrvatskoj to "jedva dočekali".

"Unatoč naporima tamošnjih vlasti da ga izoliraju i da mu ograniče javni prostor, neki su ovdje poslužili kao neka vrsta megafona za ono što se nije moglo čuti u Srbiji", rekao je Pupovac u emisiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << “Intervju tjedna” Hrvatskog radija.

Smatra da je Šešeljev povratak iz Haga ozbiljno naštetio odnosima između Hrvatske i Srbije, koji su, kaže, bili napredovali nakon inauguracije predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, na kojoj je bio i srbijanski premijer Aleksandar Vučić.

Ni ove godine neće prisustvovati obilježavanju "Oluje"

Milorad Pupovac rekao je u emisiji "Intervju nedjelje" Hrvatskog radija da ni ove godine ne namjerava da učestvuje u proslavi godišnjice hrvatske vojnopolicijske akcije "Oluja".

"U Vukovar idemo i onda kada nas gledaju poprijeko, bilo s Hrvatske, bilo sa srpske strane", rekao je Pupovac, prenijela je Hina.

"Kad je posrijedi Knin, onda kad se bude s nama razgovaralo o tome šta to znači za Srbe, šta znači stradanje i progon Srba i kada budemo osjetili da se to slavi kao projekt mira, s punom sviješću osude politike koja nije htjela da tamošnje srpsko stanovništvo ostane i koja nije dopuštala da se vrati, onda ćemo to moći zajedno da radimo", rekao je Pupovac.

Pupovac ne podržava imenovanje posebne savjetnice predsjednice Republike za holokaust.

"Imenovati savjetnicu za holokaust, a istovremeno ne izreći jasne stavove o porukama kakve šalju pojedine stranke članice koalicije koja je birala predsjednicu, koje su, nažalost, ekstremno desne stranke proustaške provenijencije, to ne može biti dobra poruka", rekao je Pupovac.

Prema njegovom mišljenju, nepotrebno je i najavljeno osnivanje vijeća za domovinsku bezbjednost, a smatra i da u  tom vijeću ne bi trebalo da budu generali Ante Gotovina i Mladen Markač.

Osudio je i uklanjanje biste nekadašnjeg jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita iz Kancelarije predsjednice Hrvatske na Pantovčaku

"Biti u kući Josipa Broza Tita na Pantovčaku, a njega izbaciti iz iste te kuće nije osobit projekt", izjavio je Pupovac i dodao da o Titovim slabostima treba kritički govoriti.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Pupovac: Šešelja treba izolovati

Izvor: Radio 021, 11.Apr.2015

Predsednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) i potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac u subotu je osudio huškačke nastupe Vojislava Šešelja i paljenje hrvatske državne zastave u Srbiji, i dodao kako su neki u Hrvatskoj to "jedva dočekali"..."Uprkos naporima tamošnjih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.