Izvor: Blic, 23.Nov.2016, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva sednica Skupštine Zvornika krajem meseca: SDS u vlasti ili opoziciji?

U Zvorniku je već sastavljena vladajuća većina od SNSD, DNS i SP, a još nije poznato da li će SDS biti u vlasti ili opoziciji, što će se znati nakon sednice Opštinkog odobora ove partije.

Izvesno je da će predsednik Skupštine grada biti Bošnjak, ali se zbog kombinatorike ne zna da li će, osim potpredsednika iz DNS, u rukovodstvu Skupštine biti još jedan član iz bošnjačkog naroda ili će to mesto pripasti SNSD.

Ukoliko u rukovodstvu Skupštine budu dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bošnjaka to će značiti da je dogovorena saradnja i sa SDA, koji ima tri odbornika i SDP, čiji je jedini kandidat Vehid Kadrić i ranije sarađivao sa vladajućom koalicijom u Zvorniku.

Prva sednica novog saziva Skupštine biće održana do kraja meseca, odnosno nekoliko dana nakon što stignu potvrde CIK o zamenskim mandatima.

Bojan Ivanović, aktuelni zamenik gradonačlenika Zvornika i nosilac liste SNSD, koja je na izborima dobila najviše glasova i 13 odborničkih mandata, rekao je da će vlast formirati već poznati koalicioni partneri ove stranke - DNS i SP.

- U završnoj smo fazi pregovora sa koalicionim partnerima i tu neće biti nikakvih promena. Otvoreni smo za saradnju sa svim drugim političkim partijama koje se uklapaju u naš program, odnosno, ukoliko nađemo zajednički interes - rekao je Ivanović i dodao da saradnja dogovorena i sa bošnjačkim političkim partijama.

Zvornički SDS je do sada delovao opoziciono, a još nije poznato kako će pet odbornika ove stranke raditi u narednom periodu.

- U ovom sazivu gradskog parlamenta imamo jednog manje odbornika nego u prošlom sazivu. Održaćemo sednicu Opštinskog odbora na kojoj ćemo doneti stav o budućemo političkom delovanju u Skupštini - rekao je Bojan Lukić, odbornik SDS, kome je ovo drugi mandat za redom.

Među odbornicima će biti dve žene - Biljana Pisić iz SNSD i Nevenka Marilović iz SDS. Pisićevoj je ovo treći mandat za redom.

- U prvom mandatu bila sam jedina žena u Skupštini, a u prošlom su bile nas tri. Bilo je zadovoljstvo sarađivati sa njima bez obzira što smo iz različitih partija.

Saradnja i sa kolegama je bila odlična jer je naš lokalni parlemanet jedan od onih na koji treba da se ugledaju drugi u RS, kako zbog pozitivne klime za rad tako i zbog odluka koje su donošene isključivo u interesu građana - rekla je Pisićeva.

Vratili mandate

Među onima koju su vratili osvojene mandate su Bojan Ivanović, zamenik gradonačelnika, Ognjen Pavlović, savetnik gradonačelnika za mlade NVO i sport, oba iz SNSD, te poslanici u NS RS Spomenka Stevanović iz DNS, Dragomir Vasić iz SDS i Nedim Čivić iz SDA.

Od 31 odbornika u zvorničkoj Skupštini, 13 je iz SNSD, šest iz DNS, pet iz SDS, tri iz koalicije SDA-SBB, dva iz SP, te po jedan iz SNS i SDP.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.