Prokopali tunel do banke i ispraznili sefove (Video)

Izvor: BanjalukaLive.com, 29.Okt.2014, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokopali tunel do banke i ispraznili sefove (Video)

Dovitljivi lopovi su prokopali tunel dug 40 metara kako bi došli do sefova Nacionalne banke Pandžaba na sjeveru Indije i tom prilikom opljačkali više stotina hiljada dolara. Prema navodima policije, pljačkaši su svoj poduhvat započeli u kući koja se nalazi u neposrednoj blizini banke, a zatim prokopali tunel kojim su stigli do sefova, prenosi "Jutarnji list". Policija dodaje da lopovima nije bila potrebna nikakva sofisticirana oprema, pošto je obezbjeđenje banke bilo veoma slabo, što >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << su čelnici banke negirali. "Kradljivcima je posao bio olakšan, budući da je pod u dvorani sa sefovima bio od običnog betona", rekao je Arun Nehra, portparol lokalne policije i dodao da takav pod nije teško probiti odgovarajućim alatom. Na ove tvrdnje policije, predstavnici banke su podvukli da je pod sagrađen po važećim propisima koje nalaže Centralna banka, a koji podrazumijevaju da pod mora biti debeo dvadesetak centimetara. U javnosti se polemiše da su provalnici ideju za pljačku "pozajmili" iz bolivudskog filmskog hita "Dhoom", u kom banda motociklista smišlja plan za pljačku banke. U stvarnom životu, ova krađa podsjeća na takozvanu "pljačku stoljeća" koju je 1976. godine u Nici izveo Albert Spađari sa svojim saučesnicima, a kada je prokopan tunel do sefova banke "Sosijete Ženeral". {youtube}xMgPfEjoeA{/youtube} (Blic)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Prokopali tunel do banke i ispraznili sefove

Izvor: Radio 021, 29.Okt.2014

Dovitljivi lopovi su prokopali tunel dug 40 metara kako bi došli do sefova Nacionalne banke Pandžaba na severu Indije i tom prilikom opljačkali više stotina hiljada dolara...Prema navodima policije, pljačkaši su svoj poduhvat započeli u kući koja se nalazi u neposrednoj blizini banke, a zatim...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.