Prijava protiv trojice državljana Srbije zbog ratnih zločina

Izvor: Cafe.ba, 14.Okt.2015, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijava protiv trojice državljana Srbije zbog ratnih zločina

RIJEKA- Hrvatska policija podnijela je danas krivičnu prijavu protiv trojice državljana Srbije zbog sumnje da su počinili ratni zločin protiv civila i ratnih zarobljenika na području Ličkog Osika i Široke Kule od avgusta do oktobra 1991. godine.

Prijava je podnesena riječkom tužilaštvu protiv 67-godišnjaka, 51-godišnjaka i 49-godišnjaka, koji su osumnjičeni za ubistvo 17 civila i jednog pripadnika hrvatske vojske, saopšteno je iz ličko-senjske policije.

Dvojica osumnjičenih su bili komandanti Teritorijalne odbrane Teslingrad, a treći je komandant Jedinice za posebne namjene Odjeljenja milicije Teslingrad.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.