Pretresi u Banjaluci: „Pao“ pomagač pljačkašima koji su RANILI radnika obezbeđenja i pobegli s POLA MILIONA KM

Izvor: Blic, 27.Jun.2017, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretresi u Banjaluci: „Pao“ pomagač pljačkašima koji su RANILI radnika obezbeđenja i pobegli s POLA MILIONA KM

U nastavku akcije „Trezor“, policajci Uprave za organizovani i teški kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova RS jutros su u Banjaluci uhapsili još jednog člana organizovane kriminalne grupe osumnjičene za više teških krivičnih dela.

Kako je saopšteno iz MUP RS, uhapšen je Ž. P. koji se sumnjiči da je od 18. do 20. januara 2010. na području Banjaluke i Kneževa pomogao razbojnicima prilikom pljačke više od pola miliona KM preduzeća A. D. „Metal“, a koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su oteti radnicima agencije za obezbeđenje „Alfa sekuriti“.

Pljačka novca dogodila se 18. frebruara 2010. u Pilanskoj ulici u Banjaluci, kada su razbojnici, naoružani automatskim puškama, „volksvagen“ kombijem presreli radnika obezbeđenja dok su nosili novac u blindirano vozilo.

Došlo je i do pucnjave u kojoj je ranjen radnik obezbeđenja, Jadranko Granula, a razbojnici su pobegli sa 18 kodiranih vreća u kojima je bio pazar "Delta maksija" i pumpi “OMV”.

Za tu pljačku osumnjičeni su Siniša Straživuk, Milan Reljić, Đorđe Ćulum i Vinko Knežević.

Prema iskazu koji je Reljić dao nakon hapšenja, grupa je tada ciljala tri miliona KM, a celi posao tipovao je Ćulum uz pomoć osobe poznate po nadimku "Kajga".

- U toku je kriminalistička obrada uhapšene osobe, kao i pretresi na nekoliko lokacija na području Banjaluke- naveli su iz MUP RS.

Uprava za organizovani i teški kriminal MUP RS, u saradnji s Centrom javnom bezbednosti Banjaluka i odeljenjem Tužilaštva RS, u februaru ove godine, u okviru akcije "Trezor" razvetlila je 11 teških krivičnih dela koja je u prethodnom periodu počinila ova organizirana kriminalna grupa, piše Faktor.

Tada je rasvetljeno osam pljački pošta, banaka i transporta novca, te tri krivična dela izazivanje opšte opasnosti.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U toku pretresi na devet lokacija u BiH

Izvor: Blic, 28.Jun.2017, 12:41

Na 9 lokacija u RS i FBiH u toku su pretresi u okviru akcije pripadnika Uprave MUP Srpske za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Doboj čiji je cilj razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila nedozvoljenom proizvodnjom i prometom heroina na teritoriji Srpske, rekla je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.