Preminuo pretučeni romski maloletnik

Izvor: Blic, 26.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo pretučeni romski maloletnik

Četrnaestogodišnji dečak romske nacionalnosti Senad Hokić, kojem je komšija Stevo Cvijetić metalnom šipkom naneo teške povrede glave, u subotu, 24. maja, oko 12.15 časova preminuo je u Urgentnom centru u Beogradu.

Dečak je u četvrtak, 22. maja, u komatoznom stanju odvezen na hirurško odeljenje bijeljinske bolnice gde je izvršena reanimacija, a potom je prevezen u Urgentni centar u Beograd.

Mada uzrok incidenta još nije utvrđen, očevici kažu da je Stevo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Cvijetić branio deci da se igraju ispred njegove kapije i da je napadu prethodio verbalni sukob.

Nakon vesti da je dečak podlegao ozledama, u dvorištu porodice Hokić u Ulici Mike Bosnića u Bijeljini okupili su se rodbina, komšije i prijatelji da podele tugu sa ocem Imširom Hokićem.

- Bio sam uz njega sve vreme, ali uopšte nije dolazio svesti. Lekari su učinili sve što su mogli, ali su ozlede na lobanji bile preteške. Strašno je ovo što se dogodilo i ne mogu da razumem kakav je to čovek koji može tako da udari dete - kaže bolom skrhani Imšir Hokić (32) koji sa suprugom radi u Berlinu.

I Mujo Beganović, predsednik Udruženja Roma „Složna braća", došao je da pomogne porodici Hokić. Beganović kaže da ne pamti da se incident sa ovako tragičnim ishodom do sada dogodio i izražava nadu da se neće nikada ponoviti.

- Nije trebalo tako postupiti, deca su deca. Sramota je da neko ko ima gotovo sedamdeset godina nasrne na decu. Sigurni smo da će policija preduzeti sve mere protiv čoveka koji je udario ovo nesretno dete - kaže Beganović.

Porodici Hokić u nedelju je saučešće izjavio i bijeljinski načelnik Mićo Mićić.

- Mi ćemo platiti troškove sahrane i preduzeti sve što možemo da ovoj porodici olakšamo njihovu bezgraničnu tugu. Romi povratnici prihvaćeni su u ovoj sredini i lokalna zajednica kroz razne projekte pokušava da im pomogne da se reintegrišu. Zato se nadamo da se ubuduće ovakve stvari više neće događati - rekao je Mićić kratko.

Stevo Cvijetić je prema nalogu tužioca koji vodi ovaj slučaj isti dan priveden. Od dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva u Bijeljini nismo uspeli saznati kakve će mere Tužilaštvo preduzeti s obzirom na nove okolnosti. Kako nam je rečeno, više detalja o ovom slučaju biće saopšteno danas.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pritvor za ubicu dečaka u Bijeljini

Izvor: Mondo, 26.Maj.2008

Tužilaštvo u Bijeljini zatražilo je jednomesečni pritvor za Stevu Cvijetića koji je pre nekoliko dana metalnom šipkom napao dečaka Senada Hokića, koji je od zadobijenih povreda u subotu preminuo u Urgentnom centru u Beogradu.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.