Preminuo novinar Zoran Petrović - Piroćanac

Izvor: Cafe.ba, 05.Apr.2015, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo novinar Zoran Petrović - Piroćanac

BEOGRAD - Novinar Zoran Petrović Piroćanac preminuo je u Beogradu u 63. godini.

Piroćanac se novinarstvom bavio od rane mladosti, a sarađivao je sa brojnim listovima iz bivše Jugoslavije i nekoliko inostranih nedjeljnika i dnevnika.

Izvještavao je iz Južne Amerike, sa Bliskog istoka i iz Afrike, uglavnom sa mjesta revolucionarnih događanja, građanskih ratova i etničkih sukoba.

Objavio je nekoliko knjiga iz oblasti geostrategije i medijskih djelatnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << a posljednja je "Izbrisati srpski virus" u kojoj je na više od 300 strana objavio izjave, stavove i dijelove intervjua svjetski poznatih ličnosti iz sfere politike, kulture, nauke - protiv Srba i Srbije.

Piroćanac je jedan od osnivača Centra za geopolitičke studije "Jugoistok".

Posljednjih godina radio je u Institutu za političke studije u Beogradu.

Diplomirao je francuski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, a magistrirao i doktorirao u Parizu.

Zoran Petrović Piroćanac preminuo je juče, a biće sahranjen u ponedjeljak, 6. aprila, na mjesnom groblju u Sremčici, objavile su "Večernje novosti".

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.